Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Siniša Jembrih

Vatrogasni zapovjednik: Ovo je bio jedan od većih požara u Zagrebu. Plamen je bio vrlo visok

Fotografije i video snimljeni dronom požara koji je sinoć buknuo na Žitnjaku
Foto: JVP Zagreb
1/45
04.08.2022.
u 09:56

Rukavec je građanima poručio da ne brinu ako vide dim jer je sve pod kontrolom, samo će trajati još izvjesno vrijeme

Na zagrebačkom Žitnjaku u ulici Kanalski put u srijedu navečer izbio je veliki požar u dvorištu tvrtke gdje su se zapalile palete, koji je lokaliziran nakon borbe s vatrenom stihijom koja je trajala satima.

VIDEO: Jutro nakon požara

 

Zapovjednik JVP-a grada Zagreba Siniša Jembrih kazao je gostujući na N1 kako je ovo bio jedan od većih požara u Zagrebu.

"Plamen je bio vrlo visok, ali uspjeli smo sačuvati veliki dio hale. Nitko nije ozlijeđen i pogoni tvrtke ostali su očuvani", kazao je i dodao kako je bilo dosta teško raditi. Za vrijeme ovog požara bio je još jedan manji požar na jednom gospodarskom objektu, navodi.

Sada su na terenu, navodi, dvije vatrogasne postaje koje vrše dogašivanje.

"U jednom trenutku vatra je išla prema kućama u Kozari Boku, ali kuće nisu bile direktno ugrožene. Pazili smo da se požar ne proširi", objašnjava zapovjednik JVP-a grada Zagreba Siniša Jembrih.

Naglašava da je vremenska situacija nepovoljna i poziva građane na oprez i odgovorno ponašanje.

VIDEO: Dron snimio požar na Žitnjaku

– Požar je ugašen, imamo još dogašivanje jer je previše žara, radi se o skladištu površine 5.500 m2 koje je bilo puno drvenih paleta i kartonske ambalaže – rekao je Tomislav Rukavec, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Žitnjak za HRT.

Objasnio je kako je zbog velike temperature došlo do urušavanja objekata, pa vatrogasci ne gase iznutra, nego izvana, zbog čega malo dulje traje.

Rukavec je građanima poručio da ne brinu ako vide dim jer je sve pod kontrolom, samo će sve to trajati još izvjesno vrijeme.

VIDEO: Vatrogasci se bore s požarom na Žitnjaku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije