Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprez, otrov

Upozorenje: Nepoznat otrov u Maksimiru, uginulo osam pasa

pas
Borna Filić/Pixsell
15.02.2013.
u 15:04

Psi su otrovani u Maksimiru. Pretpostavlja se da bi riječ mogla biti o pužomoru ili cinkovim spojevima, objavljeno je u grupi na Facebooku

Nekoliko pasa otrovalo se u Maksimiru nepoznatim otrovom. Pretpostavlja se da bi riječ mogla biti o pužomoru ili cinkovim spojevima. 

– Mogu potvrditi da su kod nas tri psa na liječenju te nam nijedan nije uginuo. Čula sam da je oko 16 pasa sveukupno hospitalizirano u veterinarskim ambulantama po gradu. Na osnovu pregleda i nalaza, sumnjamo na trovanje. Obavijestili smo o problemu sve nadležne institucije – izjavila je dr. Martina Crnogaj iz Klinike za unutarnje bolesti na Veterinarskom fakultetu.

Upozorenje je, javila je jedna vlasnica psa grupi Animal Police in Croatia Facebooku, s Veterine poslano i Klinici za dječje bolesti u Zagrebu kako bi se upozorilo u slučaju da djeca dođu u doticaj s otrovom. 

S Veterinarskog fakulteta potvrdili su za portal Politika plus da je osam pasa uginulo, a veterinari još nekoliko pokušavaju spasiti.

>>Na cipelama donijela otrov za štakore pa otrovala svoju macu

Komentara 14

OB
-obrisani-
15:18 15.02.2013.

Mrzitelj zivotinja ,opcenito pasa... Tko zivotinju ne voli taj nemoze ni sa covjekom ... Ovaj ili ovi su prihvatili zdravo za gotovo da se i djeca orotrovat mogu...

Avatar pupoljak
pupoljak
15:28 15.02.2013.

Sve poduzeti da se što prije nađu ti idioti i 50 godina zatvora, ODMAH!!!!

VE
Vexans
16:13 15.02.2013.

"Pretpostavlja se da bi mogli biti cinkovi spojevi ! (?) Ako ima i najmanja sumlja u cinkove spojeve onda to više nije stvar za "grupu" ili Veterinarski fakultet ! To je stvar ( HITNA) za krim .policiju i Specijalne snage !Prostor se mora ODMAH osigurati i obaviti specijalni nadzor . Takvi spojevi djeluju momentalno kad se progutaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije