Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija na tekst

Tomislav Jurić: 'Ako Holding prodaje moju opremu iz TV Studija, spreman sam ju otkupiti!'

Foto: Privatni album
1/2
16.12.2021.
u 15:40

Nakon teksta o sudbini opreme iz TV Studija ZG Holdinga, javio nam se nedavno smijenjeni direktor Službe za odnose s korisnicima i zajedničkih poslova ZG Holdinga te ispričao svoju stranu priče

Nakon današnjeg pisanja Večernjeg lista o TV studiju Zagrebačkog Holdinga na IV. katu Autobusnog kolodvora gdje se prije nekoliko godina uselila služba Pozivnog centra Zagrebačkog holdinga, javio nam se Tomislav Jurić, donedavni direktor Službe za odnose s korisnicima i zajedničkih poslova Zagrebačkog holdinga Tomislav Jurić te nam iznio svoju stranu priče o Holdingovom TV Studiju. 

-Točno je kako je još krajem 2013. godine dio podrumske i zapuštene prostorije u tadašnjoj podružnici ZET bio improvizacijski i gotovo bez ikakvih ulaganja prilagođen za svakodnevna izravna uključenja u program prve news televizije - 24sata TV. Kroz dvije sezone našoj smo zajedničkoj publici isprva donosili vijesti iz ZET-a, s naglaskom na aktualnu jutarnju prometnu situaciju, nakon čega su uključenja počela sadržavati i druge servisne informacije od interesa javnosti, a s područja djelovanja Zagrebačkog holdinga. Time smo postali prva korporacija koja svoje korisnike i ciljnu javnost informira primjenjujući suvremenu komunikacijsku praksu i nesporno je kako mi je u ostvarenju iste iznimno koristilo dugogodišnje profesionalno, odnosno ranije stečeno novinarsko iskustvo. Na tu sam suradnju, kao i brojne nadolazeće, iznimno ponosan, tim više što su osiguravale pravovremeno informiranje naših sugrađana o relevantnim temama - napisao nam je Jurić. U ZET-u koji je tada djelovao u sklopu Zagrebačkog holdinga Jurić je osnovao i prvi kontaktni centar.

-Iz Direkcije Zagrebačkog holdinga dobio sam zadaću isto napraviti na razini cijele Grupe, što počinjem provoditi 2015. godine objedinjujući informacijsku podršku na jedinstvenoj komunikacijskoj platformi koja se kontinuirano nadograđivala novim komunikacijskim kanalima i spektrom usluga. Dulje sam paralelno radio i u podružnici ZET i u Direkciji Holdinga, a izdvajanjem ZET-a iz Grupe Zagrebački holding svoje sam poslove nastavio obavljati u tadašnjoj Službi za zajedničke poslove Direkcije Zagrebačkog holdinga - objašnjava Jurić koji se iz studija svakodnevno uključivao u lokalne mozaične i informativne sadržaje sve do početka epidemije kada su redovne emisije reducirane.

Improvizirani studio nastavio se koristiti za tu svrhu i u pandemiji, kaže Jurić, iako manjim intenzitetom. Osim za izravna uključenja u televizijske ili radijske programe, bio je namijenjen i manje zahtjevnoj internoj audio i video produkciji. Tako se u tom prostoru obrađivao materijal (ponajviše izjave odgovornih osoba Društva ) te dostavljao medijskim kućama, osobito gradskim redakcijama na daljnje korištenje, a tijekom posebnih epidemioloških mjera služio je i za održavanje različitih konferencija, snimanja posebnih obavijesti korisnicima na specijaliziranim i izvanrednim linijama, društvenim mrežama i slično, naveo je Jurić koji tvrdi da oprema s kojom je studio radio, nije pretjerano vrijedna. 

-Prvotna su javljanja iz ZET-a realizirana s dvije web kamere (svaka vrijedna nekoliko stotina kuna) te mikrofonom iz mojeg, odnosno privatnog vlasništva i postojećim računalima. Žao mi je što moram objašnjenjem ići u tolike detalje, no računalni program koji je omogućavao upravljanje slikom, odnosno odabirom kamere, financirao sam osobno, internetskim plaćanjem licence privatnom bankovnom karticom. Konkretnija, a sveukupna ulaganja u „studio“ nisu nadilazila, procjenjujem, 30-ak tisuća kuna. Ponavljam, riječ je o improviziranom studiju, no dovoljnom da zadovolji suvremene komunikacijske standarde koje smo u Holdingu njegovali prema medijima i korisnicima - ističe Jurić. 

Njegov projekt Radio ZET dvije je godine emitirao korisne obavijesti, informacije putnicima u izvanrednim prometnim okolnostima, a o čemu su, naglašava, izvještavali i svjetski mediji.

-Raspolažem i informacijom kako je na tom tragu ZET, nakon mojeg odlaska, namjeravao nastaviti pa je za isto bio raspisan javni natječaj u smislu nabave vanjske usluge. Uoči i tijekom izvanredne organizacije prijevoza u povodu blagdana Svih svetih ili za vrijeme posebnih događanja u gradu koja su se reflektirala na javni prijevoz, emitirane su upute putnicima, informacije o gužvama i povremeno prigodni program (sportski događaji i dočeci, Noć knjige, turističke informacije... ). Prenosio se sadržaj javnih elektroničkih medija, gradskih programa i manifestacija od posebnog značaja (posjet Pape, svečanost ulaska u EU i sl.) - nabrojio je Jurić. 

Odbacio je i optužbe za navodni mobbing zbog kojega je prijavljen upravi zagrebačkog Holdinga. Za ekipu s kojom je radio, ističe, ima samo riječi hvale. 

-Uspješno smo i promptno odgovarali na svaki profesionalni izazov i upravo zato, razvojem službe, mnogi danas imaju gdje i što raditi, a operativni procesi su zasigurno najteži u cjelokupnom sustavu - zaključuje Jurić koji je, ako Holding namjerava prodati njegovu opremu, spreman istu i otkupiti, ako se i nadalje, prije javne dražbe, ne pronađe netko tko će njome, tamo gdje je „sada u kutijama“, znati upravljati.

-U komentare, javne prepirke ili interesne aktivnosti pojedinih skupina unutar Holdinga nisam se upuštao niti tijekom odlaska iz te gradske tvrtke, niti to imam namjeru činiti danas, šest mjeseci nakon zaokreta u karijeri. Uvijek kada im je to potrebno, s nekadašnjim kolegama iz više različitih stručnih službi komuniciram vezano uz kompleksnije poslove na kojima sam radio i tu profesionalnu razinu želim zadržati. Zasigurno bi u svim sredinama bilo bolje da pažnju pridajemo ostvarenjima. Posebno sam, stoga, ponosan i na projekt Pokretnog ureda, mobilne poslovnice Zagrebačkog holdinga koji svakodnevno obilazi 4 lokacije kako građani, osobito oni stariji i s teškoćama u kretanju, ne bi trebali obilaziti klasične centre za korisnike, otvorenje nove poslovnice u Dupcu za stanovnike istočnog dijela grada, uvođenje elektroničkih usluga zahvaljujući kojima su digitalizirani procesi i uz koje mnoge procese građani mogu obaviti od doma te putem mobitela, internu kriznu komunikacijsku platformu, trenutno internetsko informiranje o statusu usluga iz portfelja Zagrebačkog holdinga…. Na to zašto se i neki od tih projekata koji su od iznimno dobro prihvaćeni i od iznimnog interesa javnosti također spremaju u kutije, a neki već jesu „zapakirani“… zaista nemam utjecaja - zaključio je Jurić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije