Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
s akutualnog sata na skupštini

Tomašević najavio početak radova na Paromlinu: 'To je kapitalna investicija u mom mandatu'

Pogled iz zraka na srušenu zgradu bivše Zagrebačke banke u Paromlinskoj ulici
Igor Soban/PIXSELL
09.11.2023.
u 12:10

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet istaknuo je da su projekti za Paromlin završeni, a osim same zgrade uredit će se cjelokupan prostor oko Paromlina

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je danas da će radovi na projektu Paromlina započeti sljedeće godine, a parking za oko 350 automobila ispred Paromlina bit će premješten na prostor Gredelja. Istaknuo je to na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine, koja raspravlja o izvršenju proračuna za tekuću godinu.

Tomašević je u odgovoru na pitanje zastupnice Marte Kiš (Zagreb je naš) istaknuo da je to najveća kapitalna investicija u njegovu mandatu. Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet istaknuo je da su projekti za Paromlin završeni, a osim same zgrade uredit će se cjelokupan prostor oko Paromlina. 

Više oporbenih zastupnika vlast je upozorilo na problem stanovnika Dubrave, koji su nezadovoljni činjenicom da će njihov mjesni odbor biti prenamijenjen u dječji vrtić. Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec izvijestila je kako bi do kraja godine prostori tri mjesna odbora u Dubravi, kao i tri mjesna odbora u Sesvetama, trebali biti uspješno prenamijenjeni u dječje vrtiće, čime će se dobiti prijeko potrebni kapaciteti. 

>>VEZANI ČLANCI: 

Istaknula je da je ukupno osam projekata prenamjene dobilo financiranje iz Nacionalnog programa za oporavak i otpornost, šest njih će biti gotovo do sljedeće odgojne godine, među njima je i onaj u Trnavi. Neovisna zastupnica Višnja Fortuna istaknula je da ta prenamjena predstavlja problem za umirovljenike, koji su ogorčeni jer ostaju bez svog prostora. Zastupnik HDZ-a Mario Župan pozvao je gradonačelnika Tomaševića da danas u 17 sati dođe na prosvjed građana u Dubravu, koji će izraziti nezadovoljstvo tom odlukom.

"Dobro znate da su Vijeće gradske četvrti i Mjesni odbor Trnava bili protiv prenamjene", rekao je Župan. Tomašević je odgovorio kako mu je jasno da "HDZ želi raditi show od toga", a Vijeće gradske četvrti Donja Dubrava vodi HDZ-ovac Trpimir Majcan.

Majcan je kao višak otpušten iz Zagrebačkog holdinga prije godinu dana, podsjetio je Tomašević i ponovio da je Mjesnom odboru Trnava ponuđena alternativna lokacija. Zastupnik Mosta Trpimir Goluža upitao je koliko se radnih sporova trenutno vodi zbog otkaza u procesu utvrđivanja radnih viškova u Zagrebačkom holdingu i Gradu Zagrebu. 

"Ako mislite da je svih 700 ljudi, koji su radili u administraciji, pokrenulo radne sporove, razočarat ću vas jer to nije točno", rekao je Tomašević, dodavši kako se radi o manjem broju radnika, a točne podatke će pismeno dostaviti zastupniku. 

>>VIDEO: U prodaju je krenula kolekcija iz suradnje H&M-a i Rabanne-a

Komentara 10

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
17:02 09.11.2023.

Najavio je i Bandić podzemnu željeznicu. I još Dropulićka bolnicu u Blatu. Isto će završiti i Tomaševićev projekt.

Avatar Patton
Patton
12:33 09.11.2023.

Paromlin nije prioritet. Bolje bi bilo da novac ulaže u parkiralištna mjesta (garaže) podzemna ili nadzemna višeetažna. U uže i šire središte grada stanovnici periferije i šire dolaze ne baš na umjetnička događanja (ima i toga ali ...) nego silomm prilike (posao, zdravlje, obrazovanje, e.c e.c. e.c.) i nemaju gdje ostaviti vozilo. Stvara se kaos, pauk radi svoje, kazne za prekršaje se djele ko kikiriki (puni se neki proračun).

OL
olujasviholuja
12:34 09.11.2023.

Na mjestu paromlina gradit će se galerije i sve što će se finacirati gradskog proračuna,a ne što će grad imati finacisku dobit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije