Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUDSKI FAKTOR?

Tomašević komentirao sudar tramvaja koji je izazvao kolaps: 'Izgledna je pogreška vozača'

Zagreb: Tomašević predstavio aplikaciju za pregled trošenja gradskog proračuna
Neva Zganec/PIXSELL
26.02.2024.
u 11:28

Zagrebački gradonačelnik ne vjeruje da je riječ o infrastrukturnim problemima

Gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je jutrošnji sudar tramvaja na konferenciji za medije, koja se održala u povodu otvaranja novouređene Osnovne škole Bukovac. Ustvrdio je kako će policijski očevid utvrditi detalje i je li do nesreće došlo zbog pogreške vozača ili tehničkog kvara.

Na konstataciju novinara da je ovo drugi put u posljednjih tjedan dana da je došlo do iskliznuća tramvaja i vidi li u tome povezanost i neki uzrok unutar ZET-a izjavio je da ne vidi značajnu povezanost između događaja, odnosno, smatra da je vjerojatniji ljudski faktor i pogreška vozača, nego tehničkik var ili infrastrukturni problem.

Podsjetimo, jutros je u najfrekventnijem dijelu dana, kada većina Zagrepčana odlazi na posao, u školu ili na fakultet na izuzetno prometnom križanju Vukovarske ulice i Avenije Marina Držića došlo do prometnog kolapsa, i to zbog tramvaja koji je na spomenutom križanju izletio iz tračnica.

Zagreb: Tomašević predstavio aplikaciju za pregled trošenja gradskog proračuna
1/22

Do još jednog u crnom nizu izlijetanja iz tračnica posljednjih tjedana došlo je zbog sudara dvaju tramvaja. Tramvaj na liniji 5 udario je tramvaj na liniji 8 te ga tom prilikom izbio iz tračnica. Petica je, prema prvim informacijama, skretala iz Držićeve u Vukovarsku i tom prilikom naletjela na osmicu koja se kretala iz smjera Zapruđa prema Mihaljevcu.

Od 7:35 došlo je do zastoja tramvajskog prometa na tom raskrižju pa su linije  2, 3, 6, 7, 8 i 13 prometovale izmijenjenim trasama i uz kašnjenja. Ozlijeđenih osoba, srećom, nije bilo. Promet je normaliziran oko 9.30 sati. 

VIDEO: Sudar tramvaja u Zagrebu, jedan izletio iz tračnica

Komentara 16

GA
Gajger
11:57 26.02.2024.

Trebao je još i nadodati da je vozač najvjerojatnije Bandićev saboter.

NE
nebitnoime
13:36 26.02.2024.

Izgledno je da Zagreb propada a ekipa se svađa jel kriva uprava ili neki pokojnik

Avatar utunelu
utunelu
12:06 26.02.2024.

Uzasno je da ovaj s slike kao da ne zivi u Zagrebu vec u negdje drugdje..sta je on sebi umislio?da ce se stvari rijesavati same po sebi?Traziti cemo objasnjena zasto je sve isto kao i prije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije