Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sumnjivi urbanizam

Tajnica Greta policiji prokazala Bandića: On je odgovoran!

bandic
Foto: Goran Jakus/Pixsell
1/3
14.12.2010.
u 07:45

Istražitelji uzeli dokumentaciju za 13 slučajeva u kojima se sumnja da se pogodovalo investitorima

Policija je u ponedjeljak iz zagrebačke Gradske skupštine odnijela dokumente na kojima će pokušati utemeljiti sumnje da je Greta Augustinović-Pavičić, bivša tajnica Skupštine, protuzakonito mijenjala prostorni plan grada. Na temelju zapisnika sa sjednica skupštinskog povjerenstva koje je istraživalo ispravke kojima je mijenjana urbanistička slika grada (ispravcima se inače ispravljaju tehničke pogreške u Službenom glasniku), a koje je tražio USKOK, istražiteljima je naloženo da provjere dokumentaciju u 13 slučajeva.

>>Ilegalno 215 puta brisala ceste, povećala zgrade, stavila neboder

Novac u ladici

Riječ je o urbanističkim planovima uređenja u kojima su i laiku vidljive promjene kojima se išlo na ruku investitorima. Policijski istražitelji o prepravljanju GUP-a pod krinkom ispravljanja tehničkih pogrešaka već su ispitali G. Augustinović-Pavičić. Kako doznajemo od izvora bliskog istrazi, ona je odgovornost prebacila na gradonačelnika Milana Bandića te im rekla da je ispravke potpisivala “zbog investitora”. Više je nego sigurno da je Bandić znao što se događa jer je istraga ispravaka počela nakon što je on, još kao član SDP-a, na sjednici kluba SDP-a prozvao Jadranku Blažević, sadašnju tajnicu Skupštine, što ne potpisuje ispravke koje joj je poslao Željko Horvat, zamjenik pročelnika za prostorno uređenje.

– Znate li koliki milijuni leže u vašoj ladici? – pitao je Bandić Blaževićevu. A taj je događaj javno prepričao i Tomislav Saucha (SDP), predsjednik skupštinskog povjerenstva. J. Blažević bila je svjesna da nije riječ o ispravcima pa je tražila mišljenje Ministarstva prostornog uređenja. Oni su joj potvrdili sumnju.

Istodobno je Tatjana Holjevac, bivša predsjednica Skupštine, primijetila da je u UPU-u (urbanistički plan uređenja) Munje površina izgradivosti 90 posto, a sjećala se da su zastupnici dopustili gradnju na 50 posto površine. Tražila je osnivanje povjerenstva koje će istražiti što se događalo. Ona kao predsjednica Skupštine, tvrdi, za to nije znala. Otprilike u isto vrijeme stanari Vrbika prosvjedovali su jer je na zemljištu na kojem je u javnoj raspravi o GUP-u bila predviđena jedna zgrada počela gradnja dviju zgrada. Povjerenstvo je ustanovilo da je bivša tajnica potpisala 248 ispravaka, od čega su samo 33 bili pravi ispravci. U ostalih 215 slučajeva riječ je o izmjenama.

Priznao šlamperaj

Skupština je prihvatila njihov izvještaj, a Bandić im je s govornice poručio da ne osuđuju ljude prije presude te pozvao institucije da rade svoj posao. Ž. Horvat, koji je slao zahtjeve za ispravke, smatra da nisu činili ništa protuzakonito, iako je priznao da je šlamperaja bilo. Bivša tajnica i sadašnja savjetnica gradonačelnika za pravne poslove ne razgovara s novinarima.

Komentara 259

SP
spirou
16:20 14.12.2010.

i šta tebi zvuči DOMAĆI ??? Šta podrazumiejvaš pod to?

Avatar nekakav
nekakav
19:01 16.12.2010.

ja bih najradio vidio zokija u zatvoru.. al kad se za demagogiju nejde.. :(

Avatar possibilis
possibilis
10:28 14.12.2010.

kaje Greta? Jel\' dogorilo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije