Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan djece

Svoj dan djeca proslavila učeći o pravima, nenasilju, toleranciji...

djeca
PIXELL
05.10.2010.
u 09:59

Nastavnici i odgojitelji trudili su se temama prilagoditi veselome slavljeničkom ozračju.

Međunarodni dan djece, početak Tjedna djece koji se u Hrvatskoj obilježava u prvome punom tjednu u listopadu, jučer je osmijeh izmamio na mnoga lica najmlađih.

Slavlje uz “Vrtnu operu”

Kako su svoj dan proslavili mališani iz dva samoborska gradska vrtića te osnovnih škola u Sv. Martinu pod Okićem, Rudama i Samoboru, upitali smo ravnateljice i ostale pedagoške djelatnike, koji su za “slavljenički program” najzaslužniji.

– U knjižnici će cijeli tjedan biti izloženi plakati sa stavkama Deklaracije o pravima djeteta, a učenici će na satovima razrednika razgovarati o problemima s kojima se djeca danas susreću. Oni mlađi, koji još pohađaju niže razrede, pogledat će ovih dana lutkarsku predstavu “Vrtna opera” – najavljuje pedagoginja OŠ Mihaela Šiloboda Madlena Bolanča. Sličan program svojim đacima priprema i OŠ Rude – osim plakata i podsjetnika na poštivanje prava djece, učenike će u Sv. Martinu pod Okićem dočekati i savjeti kako izbjeći kršenje prava djece te nastavničke preporuke o lijepom ponašanju.

Naglasak na prijateljstvu

– U Tjednu djece nastavnici će obrađivati nastavne teme povezane uz dječja prava, ali i govoriti o suzbijanju međuvršnjačkog nasilja te netolerancije prema kolegama druge rase ili etničke pripadnosti – objašnjava ravnateljica Tatjana Milek. Jednako će živo biti i u gradskim dječjim vrtićima...

– Ovih ćemo dana mnogo govoriti o prijateljstvu te poticati razumijevanje i suradnju među djecom, a razveselit ćemo naše mališane i lutkarskom monodramom “Ah, taj vrtić” Mirjane Jelašac – najavljuje ravnateljica Dječjeg vrtića Grigora Viteza Nada Kuhar.

Sličan plan, otkriva logopedica Nikolina Herceg Beljak, pripremaju i odgojitelji vrtića “Izvor”.

– Na svoj će dan djeca s tetama razgovarati o tome što za njih znači biti dijete i što im taj dan uopće znači, a napravit ćemo i plakat te ga poslije izložiti u predvorju vrtića – objašnjava ravnateljica Herceg Beljak i najmlađim Samoborcima poručuje: – Sretan vam vaš tjedan!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije