Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brutalno je pretukao

Staricu u Boškovićevoj ubio zbog prstena vrijednog 200 kuna

ocevid,mrtva starica,portal (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
12.07.2013.
u 11:14

Kada je ubio staricu, Perica I. pretražio je stan u potrazi za vrijednostima. Nije našao ništa pa joj je s ruke skinuo zlatni prsten. Prodao ga je za 200 kuna i nekoliko dana kasnije pokušao opljačkati kiosk

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjem Pericom I. zbog sumnje da je počinio ubojstvo Marije I. (74) u Boškovićevoj ulici u Zagrebu. On se 16. svibnja poslije 21 sat dovezao ispred žrtvine zgrade kombijem marke Volkswagen u vlasništvu tvrtke u kojoj je radio. Ušao je u zgradu u kojoj je ranije obavljao radove i uputio se do stana starice. Kako je ranije obavljao radove u njezinu stanu, ona mu je otvorila vrata, a on ju je nakon kraćeg razgovora počeo udarati šakama u lice.

Starica je počela vikati i zvati u pomoć, a kako bi spriječio njen otpor, Ivica ju je nastavio udarati. Starica je tada pala, a on joj je uzeo glavu i njome počeo udarati u pod. Nesretna žena preminula je od mnogostrukih ozljeda po glavi i tijelu. Ivica je zatim ispreturao namještaj i stvari u namjeri da otuđi vrijednosti. Nije pronašao ništa vrijedno pa je s mrtvog tijela skinuo zlatni prsten te izašao iz stana i zatvorio vrata. S istim kombijem odvezao se u smjeru Dubrave. Ondje je skinuo odjeću, spalio je i prodao ukradeni prsten za 200 kuna.

Tri dana nakon ubojstva, ubojica je uz prijetnju automatskom puškom oko 16 sati pokušao opljačkati kiosk u Čulincu. Nije mu uspjelo, pa je izašao iz kioska i ušao u isti kombi kojim je i otišao pred staričinu zgradu. Odložio je pušku na suvozačevo mjesto. Tada su ga uočili policajci koji su u tom trenutku bili u ophodnji. Uhiti su ga.

Ubojica je potom odveden u istražni zatvor i osumnjičen za pokušaj pljačke vatrenim oružjem. U vezu s ubojstvom u Boškovićevoj doveden je tijekom daljnjeg policijskog istraživanja. Njime je ustanovljeno i da je Perica I. ranije u Njemačkoj ubio jednog poduzetnika te da se nakon odslužene kazne vratio u Hrvatsku.

>>Ubojica starice radio je u stanu njezinih susjeda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije