Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga

Ubojica starice radio je u stanu njezinih susjeda

'16.05.2013., Zagreb - U stanu u prizemlju Boskoviceve ulice 22 pronadjeno bezivotno tijelo starice. Sumnja se na nasilnu smrt. Policija na mjestu nesrece obavlja ocevid.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
04.07.2013.
u 21:21

Policija je privela muškarca kojeg sumnjiči za ubojstvo Marije I. u središtu Zagreba sredinom svibnja

Od ubojstva Marije I. (74), koju je u njezinu stanu u Boškovićevoj ulici u centru Zagreba pronašla njezina sestra kako razbijene glave leži u lokvi krvi, prošlo je mjesec i pol dana, a čini se da se policijska istraga pomaknula s mrtve točke te istražitelji napokon imaju osumnjičenika za to mučno djelo. Policija je u srijedu privela Pericu I. (51), koji je radio na adaptaciji stana u zgradi gdje se ubojstvo dogodilo.

– U ovoj fazi postupka čekamo ishod istrage, nismo išli u iznošenje obrane niti ćemo to učiniti dok god optužnica ne bude formirana i dok ne vidimo na čemu se ona temelji. Istina je da je moj klijent zbog ubojstva bio osuđen u Njemačkoj na dugogodišnju kaznu robije, zbog čega je dobio i izgon iz te zemlje, ali kao što sam rekao, sada ne znamo na čemu će se temeljiti optužnica, a moj će klijent opovrgnuti svaku krivnju koja mu se eventualno stavi na teret – rekao je odvjetnik Milko Križanović koji zastupa osumnjičenog.

Jedan od razloga zbog kojega policija sumnja na Pericu I. upravo je njegova kriminalna prošlost jer je u Njemačkoj ubio jednog poduzetnika, a nakon odslužene kazne vratio se u Hrvatsku.

Dok se ne završe sva vještačenja i završi kriminalistička obrada, policija u javnost nije željela izlaziti ni s kakvim informacijama.

– Radimo na slučaju i trudimo se pronaći počinitelja, čim budemo sigurni da imamo dovoljno dokaza protiv počinitelja javnost će biti obaviještena – kratko su rekli u zagrebačkoj policiji, a nisu željeli odgovoriti ni je li iz stana, koji je bio potpuno ispremetan, išta ukradeno.

– Ostavila sam je u stanu i otišla na plac, a kada sam se nakon sat vremena vratila, dočekao me stravičan prizor – rekla je tada njezina sestra. 

>> \'Ležala je u lokvi krvi s razbijenom glavom, a stan je ispremetan\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije