Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenađeni građani

VIDEO Šokantna detonacija: 'Eksplozija je bila poruka nekome'

podsused,eksplozija,policija (1)
Igor Kralj/PIXSELL
09.01.2013.
u 11:29

Suprug je u gaćama izašao u dvorište da vidi što se događa. Pukla su dva stakla u podrumu – rekla je S. Gelo.

Eksplozija koja se jutros dogodila u Podsusedu šokirala je mnoge stanovnike tog kvarta na zapadu Zagreba. Dorijan Džida na Podsusedskom trgu 15 kaže da ga je jutros oko 3.45 probudila jaka buka i jak udarac. Potom je vidio da se peć trese i da su prozori razbijeni.

– Izašao sam na cestu i vidio da je policija već bila tu. U početku sam mislio da je potres, a onda su mi rekli da se dogodila eksplozija na pruzi. Srećom, razbijen nam je samo jedan prozor i nije prevelika šteta – rekao je Džida.

U gaćama izašao u dvorište

Njegova susjeda Dubravka Ostojić na kućnom broju 19 nije imala nikakvih oštećenja na kući, ali joj je eksplozija utjerala strah u kosti jutros kada se probudila oko 4 sata.

– Prvo što sam pomislila jest da nam je u kući eksplodirao plin. Sin se odmah popeo na tavan da vidi što se vani događa. Muž je jutros oko 6 sati šetao psa i sve je bilo blokirano policijskim automobilima, ali nam nitko nije iznosio detalje. Čak nas je zvala rodbina iz Zadra da pita što se to događa, je li to terorizam u Zagrebu – rekla je D. Ostojić.

Slavka Gelo koja živi preko puta pruge također je čula eksploziju. Ona i suprug su se probudili, bili su u šoku i još uvijek se tresu. Naime, u blizini je plinska stanica pa su se uplašili da je eksplodirala.

– Suprug je u gaćama izašao u dvorište da vidi što se događa. Pukla su dva stakla u podrumu – rekla je S. Gelo.

Krhotine razbacane po kući

Susjeda M. I. koja živi na Podsusedskom trgu 9, gdje su također puknula dva prozora, kaže da su krhotine stakla bile razbacane po cijeloj kući. Još su dva prozora izletjela iz okvira, ali nisu se razbila. Pretpostavlja da je to bila poruka nekome, ne zna se kome, ali pretpostavlja da će se to uskoro saznati.

Čitatelj Mladen javio nam je kako je na željezničkoj postaji u Brdovcu oko 6.30 sati od službenice doznao da je zatvorena pruga između Zaprešića i Podsuseda.

– Bez razmišljanja autom sam krenuo put Zagreba. Da nešto nije u redu, zaključio sam odmah u blizini Krapinskog mosta budući se ispred mene stvorila nepregledna kolona automobila. U automobilu sam slušao radio, ali nitko nije obavještavao što se događa. Policiji ni traga. U koloni kod tunela u Podsusedu odlučio sam okrenuti se i put nastaviti prema zaprešićkoj obilaznici – objašnjava čitatelj koji smatra da je nevjerojatno da zaprešićka policija nije adekvatno odgovorila na situaciju u kojoj se našla.

– Kolone automobila iz Zaprešića bile bi bitno kraće da nas je policija u mjestu Jarek usmjeravala odmah na obilaznicu. Zašto su bili neorganizirani u smislu regulacije prometa nije jasno, a držim da su za organizaciju prometa imali dovoljno vremena od 3.50 do trenutka kada smo krenuli u škole, na posao i tome slično – zaključuje čitatelj.

>> Kako ste vi doživjeli eksploziju? Svoje dojmove, svjedočanstva, fotografije i videosnimke možete poslati na dojavi@vecernji.net

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar kobra22
kobra22
18:21 09.01.2013.

Sila zakon mjenja! Možda je to poruka ovoj vladi da nešto konačno pokrene, za ovaj jadan isceđen narod!!( koji nemože u Dubaj, ali može u kontenjer) Sram i stid ih sve na vlasti bilo!!!!

LO
lokun
18:39 09.01.2013.

Naslov je katastrofa PORUKA NEKOME a kome će biti poruka poštovani kome.

ME
melanija
13:04 09.01.2013.

i tako, drzava u kojoj je najveci problem rodna ideologija, hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije