Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne znaju kako

Skulptura drvenog lutka ostala bez glave na visini od 25 metara

'skulptura01_nnn_gra_180412'
''
19.04.2012.
u 08:00

Skulptura je instalirana prošle godine, autor je Ante Rašić, a još se ne zna je li glava pala ili je nečim pogođena

Drvena skulptura "Na rubu", autora Ante Rašića jutro je u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti dočekala bez glave. Skulptura je postavljena u desetom mjesecu prošle godine na visini od 25 metara, na instaliranom stalku, a kako je obezglavljena, nitko ne zna.

Bez vrijednosti

– Na tlu nema nikakvih tragova da je glava pala ili da je nečim pogođena. Još ne znamo kako se to dogodilo – pojasnio je dekan Akademije Dalibor Jelavić.

Nesretni drveni lutak, koji je ionako na rubu provodio svoje dane, sada je ostao i bez glave, a ni njegov tvorac ne zna zašto se to dogodilo.

– To je očito njegova sudbina. Stajao je na rubu, a sada je ostao i bez glave. Skulptura je načinjena od kvalitetnog drveta, no ono nema nikakvu materijalnu vrijednost – kazao je autor Ante Rašić.

“Mali zeleni”

U dvorištu Akademije u kojoj su svoje mjesto našle i brojne druge umjetnine, postavljene su kamere, a ono što su snimile tijekom misterioznog obezglavljena još treba pregledati.

– Imamo čuvara koji redovito pregledava dvorište, no on nije primijetio ništa neobično. Što su kamere snimile i jesu li išta snimile, treba pogledati. Meni se čini da su sve učinili “mali zeleni” jer ne mogu vjerovati da bi netko montirao kran kako bi skinuo komad drva – našalio se dekan Dalibor Jelavić.

Skulptura "Na rubu" još je jedan oštećeni spomenik. Naime, zbog vrijednosti metala, odnosno bronce, nedavno je nastradao i kišobran s kipa Marije Jurić Zagorke u Tkalčićevoj ulici.

Komentara 8

DU
Deleted user
08:23 19.04.2012.

Možda ste je \"kvalitetno učvrstili \" pa su vam sada mali zeleni krivi.

HS
ha-san
08:41 19.04.2012.

a da to nije samo dobar PR ???

MI
Milkica
08:17 19.04.2012.

Zadnji vam je odlomak stvarno glup. Što njime želite reći? Da netko/nešto misteriozno oštećuje skulpture? Zašto niste napisali i da su prije dva tjedna Pimpeku opet jaja pofarbana? Božeoslobodi ovakvog \"novinarstva\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije