Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispadaju iz škole

Školovanje najčešće napuste strukovnjaci

škola,školske klupe,učenici,portal
Petar Glebov/PIXSELL
20.02.2013.
u 09:47

Rezultati istraživanja upućuju na zaključak da su uzroci napuštanja škole, među ostalim, negativne ocjene i loši obiteljski odnosi

Najviše učenika srednjih škola obrazovanje napusti na samom početku školovanja, u prvom razredu, a napuštanje, tj. ispadanje učenika najprisutnije je u strukovnim školama, pokazuju rezultati istraživanja o mladima koji prijevremeno napuštaju obrazovni sustav. Istraživanje je, u okviru projekta “Podrška mladima u obrazovanju – Analiza socijalnih rizika koji doprinose napuštanju škole”, provedeno u 67 zagrebačkih škola, u suradnji sa 33 stručna suradnika iz škola, a provodio ga je Centar za razvoj neprofitnih organizacija – Ceraneo u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje.

Rezultati istraživanja upućuju na zaključak da su uzroci napuštanja škole, među ostalim, negativne ocjene i loši obiteljski odnosi.

>>Školu napustio zbog neimaštine. U 25. uči predmete iz 8. razreda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije