Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjena lokacije

Skejteri izigrani: Nemaju pojma da skate park ide s Bundeka na Savicu

Skate park skejteri
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/2
11.03.2014.
u 14:10

Još od prošloga ljeta, kad im je obećano da će park dobiti na Bundeku, nakon što im je onaj unutar SC-a srušen, skejtere nitko nije zvao zbog toga projekta, pa ih je tim više iznenadila Bandićeva najava da će gradnja biti na Savici. Iz Grada poručuju da skate park ide ove godine, na području zone sporta i rekreacije na Savici, nasuprot Bundeku

Nakon što je lani potkraj srpnja najavio da će do polovice ove godine na Bundeku sagraditi najljepši skate park u Europi, gradonačelnik Milan Bandić prošli tjedan promijenio je priču – skate park bi se trebao graditi na Savici, a radovi bi, najavio je, trebali počeli u drugoj polovici godine. Skejteri, koji su nekoliko tjedana čuvali svoju skate skulpturu od rušenja u SC-u, o tome ne znaju ništa.

Najljepši u Europi

Nitko nas nije zvao od ljeta, a kad smo ih mi zvali, rekli su da nemaju novih informacija. Dinka Bilića iz Gradskog ureda za izgradnju grada vidjeli smo nekoliko dana nakon što je gradonačelnik Bandić javno najavio gradnju parka na Bundeku. Tada smo razgovarali s djelatnicima nekoliko gradskih ureda kako bi se pronašlo najbolje rješenje, no već tada rečeno nam je da će Bundek biti uređen nakon natječaja koji će raspisati Gradski ured za strategijsko planiranje za krajobrazne arhitekte. A oni o potrebama skejtera ne znaju i ne trebaju ništa znati – rekao je skejter Marin Dundić i dodao da su već tada strahovali da bi ih se na kraju moglo izigrati.

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

– Budući da je gradonačelnik najavio gradnju najljepšeg parka u Europi, ne znamo koliko je novca osigurano i imaju li ga uopće – ističe Dundić. Razlog za promjenu lokacije mogla bi biti namjena, budući da livada na Bundeku, prema GUP-u, nosi oznaku Z4, što označava spomen-park, zaštitno zelenilo i pejzažne površine. Ondje se ne mogu graditi sportske i rekreativne građevine, no mogu na sjeveroistočnoj obali Save, na Savici.

O cijeni radova – naknadno

Iz Ureda za izgradnju grada, pročelnika Dinka Bilića, kažu da je “određena lokacija nasuprot Bundeka na području zone sporta i rekreacije na Savici i gradit će se tijekom ove godine, nakon ishođenja dozvola potrebnih za gradnju sportske infrastrukture za održavanje sveučilišnih igara.

U pripremi je i postupak koji prethodi izradi idejnog projekta skate parka, u kojem će se prihvatiti svi prijedlozi korisnika skate parka i u koji će se ponovno uključiti skejteri kako bi se dobile potpune informacije o standardima zahvata. Tek tada će se moći utvrditi vrijednost radova i rokovi u kojima će biti izvedeni”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije