Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skejteri kod Bandića

Bandić: Gradit ćemo skate park na Bundeku, bit će najljepši u Europi

Skejteri kod Bandića (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/6
30.07.2013.
u 10:26

Milan Bandić obećao je skejterima da će se novi park izgraditi do polovine iduće godine te da će tražiti odgodu rušenja skulpture kod SC-a dok se novi ne izgradi

Do polovice iduće godine izgradit će se skate park na Bundeku, sukus je sastanka gradonačelnika Bandića sa skejterima Marinom Dundićem i Kristijanom Smokom jutros u Gradskom poglavarstvu.

 - Bit će to najljepši skate park u Europi - najavio je Bandić i dodao da će uputiti apel sanacijskom upravitelju SC-a Peji Pavloviću i ministrici graditeljstva Anki Mrak Taritaš da odgode rušenje skulpture dok se najavljeni park ne izgradi. Skejteri su odmah nakon sastanka otišli u Gradski ured za izgradnju grada kako bi definirali lokaciju skate parka koji će biti smješten na livadi između kafića i mosta na Bundeku.

 - Jako smo zadovoljni lokacijom jer je za skate park bitno da bude što bliže centru grada, a Bundek je odlično povezan javnim prijevozom. Nadamo se da ćemo uspjeti napraviti nešto što nema ni jedan grad Europi - rekao je Marin Dundić. Njegov kolega i prijatelj Kristijan Smok rekao je da će skulpturu iz SC-a premjestiti na Bundek kako bi bila temelj za novu urbanu skulpturu koju će raditi umjetnik Sergej Vutuc. Ta skulptura bit će osnovica novog skate parka umjetničkog karaktera jer je cilj i dalje razviajti uličnu kulturu u Zagrebu.

Novac za izgradnju parka osigurat će se iz proračuna Grada za iduću godinu, a za mjesec dana bit će poznate prve informacije o idejnom rješenju parka.

'Poligon nije siguran'

Skejteri i ljubitelji urbane kulture jučer su ponovno odgodili rušenje skate poola/skulpture u Studentskom centru jer su se počeli okupljati prije sedam ujutro, a bageri su stigli kasnije.

– Zadovoljni smo potporom jer je velik dio ekipe na moru. Ne odustajemo od borbe za skulpturu. Ako je sruše, tražimo da se šuta premjesti na novu lokaciju gdje će je umjetnik Sergej Vutuc ponovno izgraditi. Zagreb je u svijetu postao poznat po ovoj skulpturi, među ostalim i zbog njezina rušenja. Primili smo brojna pisma potpore američkih skejtera, umjetnika i svjetskih časopisa Trasher, Confusion International Skateboard, Skateborad Museum... – kaže skejter, fotograf i magistar restauracije Kristijan Smok.

Bez obzira na ishod, betonski skate park nameće se kao rješenje jer je skejtera sve više.

– Ima nas oko tisuću i mjesta za sve sada nema. Veselili smo se skate parku na Bundeku koji se nikad nije napravio jer bismo ondje mogli organizirati natjecanja i svi bi mogli voziti – kaže skejter Marin Dundić koji će sa Smokom danas razgovarati s gradonačelnikom Bandićem o alternativnom mjestu. U tome ih podržava sanacijski upravitelj SC-a P. Pavlović.

– Odgovoran sam za sigurnost ljudi u SC-u, a poligon nije siguran. Gradili su ga od šute bez željezne konstrukcije. Nadam se da će pronaći rješenje – rekao je Pavlović jučer te je odbacio glasine da će na mjestu poola biti komercijalno parkiralište.

– Ondje će se urediti parkiralište za djelatnike SC-a, rekao je Pavlović.

>>Bageri opet napadaju skate-skulpturu, skejteri je čuvaju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije