Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokušao kontaktirati tomaševića

Sin radnika kojem je amputirana ruka: 'Čuo je pucanj, nije stigao pobjeći. Bez ruke je preskočio ogradu'

Zagreb: Policijski očevid na odlagalištu smeća Jakuševac
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
04.12.2023.
u 18:53

"Nešto mu je odsjeklo ruku, kaže da ne zna što je to bilo. Preskočio je ogradu i izašao na cestu", opisao je sin ozlijeđenog radnika dramatičnu situaciju

U  jutrošnjem odronu otpada na Jakuševcu u Zagrebu tri su radnika Zagrebačkog holdinga ozlijeđena, a jednom od njih liječnici su morali amputirati ruku. Ozlijeđeni su odvezeni u KBC Zagreb iz kojeg su pojasnili da je 59-godišnji radnik izgubio lijevu nadlakticu Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je muškarac promptno operiran, unatoč životnoj ugrozi, dok druga dva imaju lakše ozlijede. Za 24sata oglasio se sin ozlijeđenog radnika netom nakon izlaska iz zagrebačkog KBC-a.

- Tata je u jako dobrom stanju. Psihički je dobro, i dobro je prihvatio što nema ruku, za sada je sve u redu, barem su tako doktori rekli. Rekao mi je da je čuo pucanj, kao bomba i onda je bio odron, nije stigao pobjeći, nešto mu je odsjeklo ruku, kaže da ne zna što je to bilo. Takav je, bez ruke, preskočio ogradu i izašao na cestu - izjavio je sin. Dodao je i da je radnik svjestan svega što se dogodilo.

VEZANI ČLANCI:

- Tata radi oko 17 godina tamo, bio je nekad u opasnosti kada je neki lanac pukao na kamionu. Zvao me gradonačelnik i svi iz Grada i firme. Tomašević mi je rekao da sam procijenim može li doći kod tate i da ako može da pitam kada može doći, pa će doći u najbržem roku. Naravno, ide tužba, angažirat ćemo odvjetnika i ide tužba - rekao je sin. Pokušao je kontaktirati zagrebačkog gradonačelnika, no on mu se nije javljao na poziv.

Prof. dr. sc. Slobodan Mihaljević iz KBC-a Zagreb rekao je da će liječenje ozlijeđenog radnika trajati cijeli život s obzirom na izgubljenu nadlakticu. "Došao je kod nas na jedinicu intenzivne medicine i to nakon obavljenog operacijskog zahvata. Muškarac je izgubio lijevu nadlakticu, ima tri slomljena rebra s lijeve strane i frakturu torakalnog kralješka. Riječ je o teškim tjelesnim ozljedama koje mu trenutačno ne ugrožavaju život", rekao je Mihaljević. Objasnio je i da će terapijske mjere ovisiti o njegovom zdravstvenom stanju kao i o možebitnim komplikacijama na plućima. 

Druga dva pacijenta ne nalaze se na odjelu intenzivne njege. Do odrona smeća na deponiju Jakuševec došlo je u ponedjeljak oko 6.40 sati. Od 7. 55 sati zatvorena je Sajmišna cesta od Mičevca do Jakuševca u smjeru zapada, a mjesto događaja je osigurano. Prvo golemo klizište promjera nekoliko desetaka metara na odlagalištu se otvorilo 11. studenoga javnost je za njega doznala pet dana kasnije. Grad Zagreb traži hitan sastanak s Vladom kako bi se ubrzala gradnja centra za otpad u Resniku, a odlagalište Jakuševec nakon 20 godina napokon zatvorilo u najskorijem mogućem roku.

VIDEO Poslušajte dramatičnu snimku radnika s Jakuševca: 'Eksplodiralo je. U zadnji čas sam izašao van'

Komentara 17

DU
Deleted user
20:46 04.12.2023.

A gdje je empatija prema stradalim radnicima! Hocemo to bubnjevima rijesiti! Vjerojatno je g Bandic kriv i i za amputiranu ruku. Tuzno je pratiti u medijima da nitko nezna dati prioritet u planu gospodarenja otpadom da se planira spalionica smecaa i usput dobije “zelena energija” , kao npr u Beču! Bila je ideja prije 30- tak godina da se korisni otpad spaljuje u energani! Ja bio svjedok, ali pobjedili su “leftardi”! Takve projekte trebaju voditi ljudi i stručnjaci koji “znaju da znaju”, a ne oni koji “misle da znaju” kao ekipa Možemo!

DO
domagoj1492
20:04 04.12.2023.

SENF nastavlja menađirati . Nema veze šta god da se desi. Sve može. Ko te pita . Koga briga ….

FD
franjo.durinic
20:53 04.12.2023.

Jel stigla Benčićka i Grmoja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije