Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve za 70 kuna

Razgledajte Zagreb iz turističkog autobusa bez krova

kabrio autobus (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
28.05.2013.
u 11:28

Turistički razgled organiziran je prema „hop on hop off“ principu, odnosno turisti s jednom kupljenom kartom mogu neograničeno koristiti obje linije s bilo kojeg stajališta tijekom 24 sata.

S početkom lipnja na zagrebačke prometnice vraćaju se dva turistička autobusa bez krova koja gradom kruže u dvije linije. 

Crvena linija prometuje užim središtem grada, dužine je 12,5 kilometara sa šest usputnih stajališta. Na liniji vozi jedan midi tzv. kabrioautobus. Zelena linija vozi još dalje, do jezera Jarun i Bundek te parka Maksimir, uz sedam usputnih stajališta. Na trasi linije koja je duga 32,5 km vozi jedan klasičan kabrioautobus.

Turistički razgled organiziran je prema „hop on hop off“ principu, odnosno turisti s jednom kupljenom kartom mogu neograničeno koristiti obje linije s bilo kojeg stajališta tijekom 24 sata. Vozila su opremljena i posebnim sustavom koji, putem virtualnog turističkog vodiča i GPS-a, putnike na osam jezika putem slušalica upoznaje s gradskim znamenitostima uz koje prolaze tijekom vožnje.

Cijena jednodnevne karte je 70 kuna, a za djecu od 7 do 18 godina 35 kuna. Djeca koja imaju do 7 godina ne plaćaju kartu, uz uvjet da se uz jednu odraslu osobu smije voziti najviše troje djece. 

Polazno stajalište linija je u Bakačevoj ulici na Kaptolu. Prvi redoviti polazak crvene linije je je u 12 sati, zelene linije u 14 sati, a posljednji u 16 sati za zelenu liniju i u 18 sati za crvenu liniju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije