Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
računica

Rajko Ostojić potrošio 723,5 tisuća kn u kampanji

rajko ostojić,davor bernardić (1)
Patrik Macek/PIXSELL
Autori: dik/VLM, jp/VLM
28.05.2013.
u 08:23

– Ne vidim u financijskom izvješću mog protukandidata koliko su koštali plakati s nepostojećom nagradom o mobilnosti, koliko su koštali plakati i sama biciklijada na dan izborne šutnje u Prepuštovcu

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Rajko Ostojić u 19 dana kampanje, od 5. do 24. svibnja potrošio je najviše od svih ostalih kandidata – 723,5 tisuće kuna.

Pokazuju to javno objavljeni podaci na stranicama njegovog izbornog stožera. Najviše novca izdvojio je za oglašavanje u medijima te plaćanje usluga tiska i fotografiranja, a od građana je primio tek 17,5 tisuća kuna donacija.

– Ne vidim u financijskom izvješću mog protukandidata koliko su koštali plakati s nepostojećom nagradom o mobilnosti, koliko su koštali plakati i sama biciklijada na dan izborne šutnje u Prepuštovcu te koliko su koštali oglasi istine. Čini se da je mom protukandidatu opet najveći donator bio proračun Grada Zagreba – rekao je Ostojić. Njegov protukandidat gradonačelnik Milan Bandić potrošio je prema izvješću, puno manje - 91 tisuću kuna.

– Sto tisuća kuna bit će potrošeno na kampanju gradonačelnika, a 700 tisuća kuna na listu. To je deset puta manje nego su potrošili neki drugi kandidati - kazao je gradonačelnik.

>>Bandić za drugi krug potrošio 800.000 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije