Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikako da krene

Radovi na Paromlinu trebali početi u siječnju, no ništa od toga barem do Uskrsa, znamo i zašto

Zagreb: Tijekom rusenja zgrade u Paromlinskoj 17 pronadjene podzemne prostorije
Patrik Macek/PIXSELL
23.02.2024.
u 07:00

ržavnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) u ponedjeljak je uložena već druga žalba na taj natječaj. Žalila se tvrtka KLing, a očekuje se da će DKOM donijeti odluku u roku od mjesec dana

Ne ide pa ne ide. Nikako da počne realizacija jedne od najvećih investicija u mandatu gradonačelnika Tomislava Tomaševića, projekta Paromlin. Iako je rekonstrukcija i gradnja društveno-kulturnog centra trebala početi s prvim danima ove godine, upitno je hoće li radovi krenuti do proljeća.

Grad, naime, muku muči s okončanjem natječaja, i to ne za izvođača radova, koji je odabran, već za tvrtku koja će tijekom nešto više od dvije godine na gradilištu obavljati stručni nadzor i poslove koordinatora zaštite na radu. Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) u ponedjeljak je uložena već druga žalba na taj natječaj. Žalila se tvrtka KLing, a očekuje se da će DKOM donijeti odluku u roku od mjesec dana.

Bude li ona u korist Grada, krajem ožujka, odnosno oko Uskrsa, pripremni radovi na probijanju ceste i izmještanju parkirališta mogli bi početi. Odluči li komisija u korist žalitelja, projektu prijeti novo prolongiranje. U slučaju prve žalbe, koju je u siječnju uložio ZEM nadzor d. o. o., komisija je poništila gradsku odluku.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Idler 3
Idler 3
07:58 23.02.2024.

Dajte-najte, opet vi protiv našeg voljeneg, stručneg i sposobneg gradonačelnika 😄

KR
kresotomico
12:31 23.02.2024.

Spalionicu treba tu napraviti, a ne u Resniku.

OK
Okrad11
07:49 23.02.2024.

Sve to porušiti i napraviti spalionicu i toplanu moderniju i bolju od one u Beču, a gradski skupštinari će imati ljepši pogled, a ne na ruševine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije