Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CENTAR KAPTOL

Prvi je Zeleni sajam domaće ekoproizvode približio građanima

'14.09.2013., Zagreb - U organizaciji Vecernjeg lista i Zagrebacke banke u Centru Kaptol odrzava se Zeleni sajam. Svoje proizvode izlazu tridesetak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Posjetite
Foto: 'Goran Jakus/PIXSELL'
1/7
17.09.2013.
u 09:05

Građani su imali priliku naučiti kako izraditi kremu, teglice, sve o bilju.. .

Od petka do nedjelje Zagrepčani, ali i brojni gosti glavnoga grada koje je put odveo u Kaptol centar, imali su prilike uživati u prvom Zelenom sajmu u organizaciji tjednika Dom&Vrt Večernjeg lista, Centra Kaptol i Zagrebačke banke.

Cilj Zelenog sajma bio je približiti domaće proizvođače ekoproizvoda domaćoj publici pa se na štandovima tako našlo egzotično voće i povrće, magareće mlijeko, ulje od konoplje, prirodna kozmetika, sadnice začina iz ekološkog ulja...

Osim što su mogli kušati i kupiti spomenute proizvode, posjetitelji Zelenog sajma mogli su uživati i u brojnim poučnim radionicama.

Primjerice onoj Zdenke Kocmur koja je na licu mjesta pokazala kako sami, kod kuće, možete napraviti piling od sastojaka iz svoje kuhinje ili kako pak jednostavno napraviti hranjivu kremu za lice.

Luka Musić je pak u svojoj dvosatnoj prezentacijskoj radionici objasnio osnove brige o bonsaiju uz mnoštvo praktičnih savjeta.

Poznati homeopat Ivan Lesinger privukao je pak mnoge predavanjem o ljekovitim svojstvima samoniklog bilja, dok je dizajnerica interijera Mirjana Mikulec pokazala kako možete efektne posude za začine izraditi sami, brzo i jeftino.

Najmlađi posjetitelji su pak tijekom vikenda uživali u crtaonici s popularnom Pčelicom, a najbolji crtež bit će nagrađen vrijednom nagradom.

>>Kušajte kumkvat i ulje kanabisa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije