Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjene u Županiji

Pročelnici Pilko i Marin dali ostavke, postaju savjetnici

Krunoslav Pilko
Slavko Midžor/pixsell
22.08.2010.
u 15:56

U tijeku je natječaj za upražnjena pročelnička mjesta u Zagrebačkoj županiji, a prijave se primaju do 28. kolovoza

Krunoslav Pilko i Ana Marin, pročelnici za gospodarstvo i financije Zagrebačke županije, smijenjeni su i trenutačno su vršitelji dužnosti. Oboje su sa svojeg radnog mjesta otišli na vlastiti zahtjev, no zapravo je riječ o prvom kadroviranju vladajuće koalicije HDZ-HSS.

Naime, oni su vlast preuzeli u studenome 2008. godine, kada je Hrvatska seljačka stranka raskinula koaliciju sa SDP-om i priklonila se HDZ-u. Ista je koalicija lani pobijedila na lokalnim izborima.

Cijelo to vrijeme nisu dirali postojeći kadar. Iako su smijenjeni, ni Pilko ni Ana Marin neće izvisjeti. Pilko će biti posebni savjetnik za gospodarstvo, a Ana Marin će, pak, biti viša savjetnica za financije.

– Oboje su vrhunski profesionalci s kojima se izvrsno surađuje i njihovo nam znanje treba. Gospođa Marin uskoro će u mirovinu, no u međuvremenu će biti savjetnica da bi svog nasljednika uvela u posao. Gospodin Krunoslav Pilko je stručan i njegovo nam je znanje nužno – kazao je Rudolf Vujević, zamjenik župana za gospodarsko područje.

Napomenuo je također da su svi pročelnici, nakon što se promijenio omjer političkih snaga u vlasti, stavili svoje mandate na raspolaganje, no da nisu nikoga smijenili jer su gledali profesionalni rad, a ne stranačku pripadnost.

Krunoslav Pilko nije želio komentirati odlazak s pročelničkog mjesta. Kazao je tek da je ostavku dao zbog osobnih razloga.

U tijeku je natječaj Zagrebačke županije za nove pročelnike za sektore gospodarstva i financija koji traje do 28. kolovoza.

Komentara 3

VE
Velikogoričan56
16:25 22.08.2010.

Eto vidite, lijepo se otvore jos dva nova dobro placena radna mjesta i svi zadovoljni, stoka sitnog zuba ce sve uredno platiti, a kad uskoro gospodja ode u mirovinu na njeno mjesto ce sjesti neka druga gospodja i nece propasti radno mjesto

Avatar kanonik
kanonik
16:32 22.08.2010.

Sve lijepo ,svi su si dobri,nema veze koja stranka,na njihova mjesta njihovu djecu ili rođake ,bar tako to rade kod mene.I znate nema seksualnih afera svi su rođaci.

DU
Deleted user
16:05 23.08.2010.

neka još dva-tri puta promijene vlast i nek\' svake nove vlasti dovedu nove ljude a zadrže sve stare, i u županiji više neće biti nezaposlenih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije