Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anatomija govora

Poslušajte kako se gradonačelnik Bandić zabunio u Bruxellesu

bruxelles
Foto: Tomislav Krasnec/VLM
1/5
24.06.2013.
u 13:23

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić zabunio se u govoru uoči predstavljanja makete zagrebačke crkve svetog Marka

Na najpoznatijoj građevini u Bruxellesu, popularnom Atomiumu, danas je zavijorila hrvatska zastava, a u njegovoj blizini, u zabavnom parku Mini Europa, u kojem se nalaze minijaturne kopije znamenitosti iz svih zemalja EU, izložena je maketa zagrebačke crkve svetog Marka. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u govoru uoči predstavljanja makete zabunio se pa je najpoznatiji zaštitni znak Bruxellesa nazvao "anatomium" umjesto Atomium.

– U podnožju Anatomiuma, gdje se danas ponosno vijori hrvatska zastava u čast hrvatskog predsjednika… – rekao je Bandić u govoru na hrvatskom jeziku, koji je prevoditeljica prevodila na engleski.

Maketa Crkve svetog Marka bila je skrivena crvenim, bijelim i plavim balonima dok su gradonačelnik, veleposlanik Mario Nobilo i direktor parka Thierry Meeus držali govore. Kad su završili, baloni su uz eksploziju prskalica poletjeli i otkrila se maketa koja simbolično u ovom privatnom zabavnom parku označava ulazak Hrvatske u EU.

– Kao da smo na trgu – rekao je gradonačelnik Bandić dok je s Josipovićem iz blizine proučavao minijaturne crjepove na maketi crkve. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije