Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'zatvoreno gradilište'

Pobjeda susjeda iz zagrebačkog centra: Obustavljeni radovi na Hemingwayu

Čitatelj/Večernji list
25.08.2023.
u 17:36

Susjedi su sumnjive radove prijavili i Državnom inspektoratu iz kojeg su nam poručili kako planiraju izići na teren, što se, očigledno i dogodilo

Nakon pisanja Večernjeg lista, radovi na Hemingwayu službeno su obustavljeni, dojavila nam je to čitateljica. Podsjetimo, prije mjesec dana počela je i temeljita obnova bivšeg kafića "Hemingway" na Trgu Republike Hrvatske 1. Prestižnu lokaciju u samom srcu Zagreba s čije se terase pruža krasan pogled na zgradu Hrvatskog narodnog kazališta, od vlasnika Marija Kovačevića nedavno je u podnajam uzeo poznati ugostitelj Kristijan Babić, u javnosti poznat kao vlasnik popularnog noćnog kluba "Mint" na zagrebačkoj Trešnjevki.

Pred nekadašnjim "Hemingwayem" nedavno su se mogli sresti radnici i gomile šute, a kraj ulaza su parkirani kombiji na kojima piše da pripadaju tvrtki specijaliziranoj za dijamantno bušenje betona što je stanare zgrade u kojoj se nalazi kafić zabrinulo da Babić i njegova tvrtka Lido Media u prostoru interveniraju u nosive zidove što bi, strahuju, moglo narušiti konstrukciju i statiku zgrade.


>>VEZANI ČLANCI: 


-Zbog potencijalno opasnih radova za čitavu zgradu, žalili smo se i Državnom inspektoratu, Gradu, zvali smo policiju... Kako je pročelje naše zgrade zaštićeno kulturno dobro, kontaktirali smo i s Gradskim zavodom za zaštitu spomenika kulture i prirode. Njegov je zaposlenik izišao na teren, no radnici ga nisu pustili da uđe u objekt- istaknukli  su nam tada stanari zgrade.

A u Gradu su nam odgovorili da Uredu za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove nije dostavljen glavni projekt za izvođenje radova u poslovnom prostoru u prizemlju zgrade, niti je zaprimljena prijava početka izvođenja radova na toj zgradi", stoji u odgovoru na naš upit. S obzirom na to da se radi o zgradi koja se nalazi na području zaštićene povijesne urbane cjeline Zagreba, dodali su, po prijavi zaprimljenoj 3. kolovoza, osoba iz Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode izišla je na očevid 4. kolovoza.

Susjedi su sumnjive radove prijavili i Državnom inspektoratu iz kojeg su nam poručili kako planiraju izići na teren, što se, očigledno i dogodilo. 

>>VIDEO: Posjetili smo Liberland na istočnoj obali Dunava

Komentara 2

PE
Pendrek57
18:31 25.08.2023.

Zalosno da susjedi mogu zatvoriti gradiliste. Banana grad.

ST
Stradalnik
23:44 26.08.2023.

Sramota kako anonimci voajeri susjedi ponajviše iz zavisti i nezadovoljstva vlastitom jadničkom pozicijom propalog diskretnog šarma buržoazije zaljuljanog centra mogu lako zaustavit obnovu i održavanje kulturnog dobra od strane nekog tko je nešto pokušao promijenit u stanju stvari ne samo za sebe nego i za grad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije