Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spriječena tragedija

Panika na Črnomercu: Na okretištu planuo automobil na plin

izgorio auto (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/5
13.07.2011.
u 14:07

Hrabri građanin spasio je od vatre vozača i njegovu kćer, ali i spriječio da se požar proširi na tržnicu.

Zapaljen automobil koji vozi na plin, putnici zarobljeni, vatra suklja iz vozila dva metra u zrak, a par sekundi kasnije zapaljen štand i jak vjetar koji je u tom trenutku zapuhao prema tržnici. Slika je to Črnomerca u srijedu oko 13 sati, gdje se na autobusnom okretištu zapalio automobil Ljubomira Puljića.

"Gori nešto"

– Užas, užas, na trenutke je izgledalo da će vatra progutati cijelu tržnicu – pričali su šokirani očevici.

Srećom, na mjestu događaja našao se vješt i smiren 66-godišnji Stjepan Čolokić, koji je, kada je primijetio gust oblak dima, upozorio zatečene putnike u automobilu da iziđu van. Zatim se hrabro uhvatio ukoštac s dvometarskim plamenim stupom vatre, koja je, pričali su očevici, u jednom trenutku ozbiljno zaprijetila da će progutati cijelu tržnicu.

– On je tu bio glavni, on nas je sve spasio – uputili su nas građani na tržnici na Čolokovića, inače srčanog bolesnika, koji je u obližnjem kafiću "smirivao dojmove" nakon dramatičnog događaja. Zamolili smo ga da nam ispriča kako je sve to izgledalo.

– Renault je stajao na crvenom na raskršću, kada sam odjednom ugledao dim kako suklja s lijeve strane. Isprva putnici ništa nisu primijetili. Prvo sam udario po automobilu da stane, ali me nisu čuli. Zatim sam iz sve snage s dvije ruke udario po automobilu da stane. Kćer se naluknula da vidi o čemu se radi. Povikao sam im "Gori nešto!" – skromno je pričao Čoloković.

Ivona Zacko, 34-godišnja kći vlasnika automobila dodala je da u prvi trenutak nisu mogli ni izići iz automobila koliko se nisu snašli.

– Putnici su, srećom, ipak uspjeli istrčati van. Gospodin je haubu želio otvoriti, ali ja sam mu rekao da to ne radi, kako ne bi došlo do eksplozije – objasnio je Čoloković.

Dok je potrčao po aparat za gašenje u obližnji kafić, automobil se pretvorio u plamenu buktinju. Plameni stup je narastao, kako su ispričali očevici, preko dva metra. Vatra je zahvatila i štand pokraj zapaljenog automobila.

– Kada su stigli vatrogasci, on je sve već pogasio. Rekli su nam da se odmaknemo kako bi osigurali mjesto događaja. Svi smo se bojali eksplozije, ali srećom nitko nije ozlijeđen – ispričali su vlasnici obližnjih štandova.

Srećom stali na crveno

– Nisam se bojao jer Bog me vodio. On je sve i spasio, ne znam kako da to drukčije protumačim – pričao je još uvijek u šoku Čoloković.

Uz ostale, posebice mu je zahvalan vlasnik automobila koji užasnut kažu da je "sva sreća što su stali na crveno". Uzrok samog požara nije mu jasan jer je štoviše, kako kaže, prije tjedan dana vozio automobil na servis.

– Sve je bilo u redu – dodao je vlasnik.

Ključne riječi

Komentara 24

TO
Toni50
15:13 13.07.2011.

Panika na Črnomercu: Na okretištu planuo automobil, ako ne podvala u izvješču onda u slici jel tko bi izlazio van i to slikao to se ne isplati niti da netko mobilnim pošalje slikicu štedi štedi i lomaču upotrebi za zadaču domaću ..

HU
hudyboy
15:55 13.07.2011.

Kakve su to gluposti sa plinom? Prije iznošenja činjenica koje su neistine mogli bi malo i goole koristiti. U slučaju totalnog požara na vozilu koje ima ugrađen plin sa odgovarajućim multiventilom ne može doći do eksplozije! (kućna plinska boca nema nikakve sigurnosne ventile i u slučaju požara postoji velika opasnost od eksplozije). U plinskom rezervoaru se nalazi plin u tekučem stanju koji nije eksplozivan i ne može da gori u samom rezervoaru. Inače rezervoari su u stanju da izdrže preko 70 bara, a da ne dođe do pucanja. Jedno pitanje isto, a kaj je sa benzinom? Na svu sreću on nije zapaljiv i tank u kojem se nalazi ne može eksplodirati.

KI
kikanić
14:23 13.07.2011.

A ovo na slici je renault??? Jedino ako je drveni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije