Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
može i jeftinije

Padaju cijene stanova, u Sopotu četvorni metar i za 875 eura

stan
Rivlitas
04.07.2013.
u 12:57

Sve više oglasa za stanove diljem Zagreba koji se prodaju za manje od tisuću eura po četvornom metru

Cijene nekretnina u Zagrebu počele su u posljednje vrijeme padati. U mjesec dana (u lipnju u odnosu na svibanj) zabilježen je njihov pad od gotovo jedan posto, dok su na godišnjoj razini cijene u nekim dijelovima grada pale čak 11 posto. 

Tako se, primjerice, u Sopotu nalazi dvosoban stan od 60 četvornih metara, prodaje se na Njuškalu, a cijena mu je – 875 eura po četvornome metru! 

– Riječ je o jednom od najpovoljnijih stanova danas na tržištu. Na prodaju je dva tjedna i već ima zainteresiranih kupaca – kazao je direktor agencije za nekretnine Rivalitas Vice Šantak. 

Realnije cijene 

– To su sada realnije cijene s obzirom na uvjete u kojima živimo. Za početak je odličan pomak sa smanjenjima i od 300-400 eura. U centru Budimpešte, primjerice, cijena stana iznosi oko 800 eura po četvornom metru – istaknuo je Ivan Knežević iz Centra nekretnina te naglasio kako vjeruje da će se za godinu dana cijene u našoj metropoli još spuštati, a jedan je od razloga i ulazak Hrvatske u Europsku uniju. 

Najskuplji kvadrat zagrebačkog stana u lipnju je iznosio 2220 eura, i to na elitnom Medveščaku, dok su prosječne cijene u centru grada prošli mjesec bile 2046 eura po kvadratu. Prema podacima Centra nekretnina najniže cijene stanova u lipnju su bile u Sesvetama i iznosile prosječno 1144 eura po kvadratu. No sve je više oglasa za stanove koji se prodaju za manje od tisuću eura po kvadratu. 

Tako se, primjerice, u samom centru grada u Petrinjskoj ulici prodaje dvosoban stan od 52 četvorna metra za 900 eura po kvadratu. 

Manje od tisuću eura 

– Na tržištu je jako puno stanova. Ljudi su u posljednje vrijeme počeli smanjivati cijene kako bi ih što prije prodali, jer imaju dugove ili posjeduju veći broj nekretnina koje ne mogu održavati. Naravno, drago nam je kada se 
odluče prilagoditi cijene jer je onda više zainteresiranih kupaca – kazao je direktor agencije Vice Šantak. 

Na Laništu se tako prodaje trosoban stan od 68 četvornih metara za 877 eura po četvornom metru, a cijena mu je lani u isto vrijeme bila 100 eura veća, dok je u naselju Utrine na prodaju veliki trosoban stan od 95 četvornih metara za 921 euro po kvadratu.

>>Centar Bundek dobio prve stanare, a i zakupci već rade

>>Četvorni metar stana u Zagrebu za manje od 1000 eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije