Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najezda

Otrovani štakori tumaraju gradom i mogu čak i napasti

štakor
VL
03.07.2010.
u 10:06

Kako pak neslužbeno doznajemo, za jesensku, važniju deratizaciju glodavaca u proračunu trenutačno nema novca.

Građani, oprez! Velikom Goricom lutaju golemi štakori.

Dlakavi glodavci od otrova su posve dezorijentirani, zbog vrućina izašli su iz rupa, a kako upozoravaju stručnjaci, sposobni su čak i napasti ljude. Dosad su u najvećem broju, kako su nam javili čitatelji, primijećeni u Matoševoj, Dobrilinoj, Ulici kralja Zvonimira i Ulici Matice hrvatske.

Naime, u proračunu se još od 2003. godine izdvaja milijun kuna za deratizaciju, no ove je godine ona provedena mjesec dana kasnije. U Gradu su, naime, prekasno donijeli plan nabave.

– Ljetna deratizacija obavljena je potkraj svibnja, a inače se provodi u travnju. Štakori koji su izašli iz rupa otrovani su i zato tako tumaraju ulicama.

Važno je da im građani ne prilaze ili ako primijete uginule štakore, dovoljno je da ih sklone s ulica ili dvorišta. Naravno, mogu pozvati i veterinarsku službu koja će ukloniti leševe životinja

– kaže Marko Ružić, stručni savjetnik za zaštitu okoliša u velikogoričkom Poglavarstvu.

Kako pak neslužbeno doznajemo, za jesensku, važniju deratizaciju glodavaca u proračunu trenutačno nema novca.

Osim ako se rebalansom nešto ne uspije “skupiti” jer štakori šire mnoge zarazne bolesti te ugrožavaju zdravlje ljudi.

Da je proljetna deratizacija provedena na vrijeme, štakori bi uginuli u svojim rupama, a ne u dvorištima i na ulicama šestog po veličini grada u Hrvatskoj.

Savjetnik Marko Ružić pak upozorava građane neka pripaze na svoje kućne ljubimce kako ne bi došli u dodir s uginulim štakorima ili pak otrovnim mamcima od čega bi i sami uginuli.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
21:41 04.07.2010.

U ulici Matice hrvatske? Sta je ovo provokacija?

LI
livoguza2
11:09 30.06.2011.

Zanimljivo je kako ih nema na Trgu maršala Tita. Komunjare tamo deratizirali na vrijeme. A nepodobne ulice((Matoševa, Dobrilina, kralja Zvonimira, Matice hrvatske) pune otrovnih štakora. Zagrebu je, očevidno je, potrebita drukčija \"deratizacija\".

BI
bigred1
14:14 12.07.2010.

.zar niste mogli naći sliku štakora. čini mi se da je ovo puh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije