Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Oni koji trube autoškoli neka se u nju vrate i nauče se ponašati u prometu

Autoškola
Foto: Patrik Macek/PIXSEL
23.01.2017.
u 12:08

Vozačima zapravo vrlo često fali strpljenja i razumijevanja za druge, a fitilj je posebno kratak kada su u pitanju autoškole

Bilo je oko osam ujutro i poprilična gužva u Savskoj. Ipak, promet je tekao više-manje normalno, a onda je vozač bijelog kombija “sjeo na trubu“. Pa svira i svira kao da nema sutra i kao da mu je u najmanju ruku u isto vrijeme petero automobila oduzelo prednost. Svi gledaju zašto trubi i neće li valjda sad na sve naletjeti neki kamion koji samo on vidi. Ili možda meteor pada.

Nije bio ni meteor, ni kamion, a koncert je zaslužio mladi vozač u autoškoli kojemu se ugasio auto. On se jadan zbunio, ne zna gdje bi i što bi, pa je još od straha zaboravio i kako upaliti vozilo. Za to vrijeme drugi vozač i dalje trubi, sad još više. Jer on oduvijek zna voziti. Nije morao ni ići u autoškolu, ta vozio je i prije nego što je prohodao. Šalu na stranu, možda bi bilo bolje da je istina to, nego činjenica da je i taj vozač svojevremeno išao u autoškolu, da je i on sam nekada uplašeno prvi put izašao na zagrebačke ceste, no s vremenom je postao živčani vozač bez imalo strpljenja i razumijevanja za druge.

Vozačima zapravo vrlo često fali toga dvoje, a fitilj je posebno kratak kada su u pitanju autoškole. Često se vode i polemike bi li uopće mladi vozači trebali biti na cesti u vrijeme najvećih gužvi, kada ljudi idu na posao i kada se vraćaju kući, a o kakvim je besmislicama riječ, potvrđuje i struka.

– A kako će itko ikada naučiti voziti ako ga ne pustimo na cestu? Pa mladi vozači moraju učiti u realnim uvjetima inače ćemo ih potpuno nespremne pustiti iz autoškola – govori prometni stručnjak Željko Marušić te dodaje kako nema smisla mlade vozače učiti voziti na ravnoj i praznoj cesti, a onda ih pustiti u gužvu ili na remetinečki rotor.

No ne zanima to ljutitog vozača kojemu je draža truba. Autoškole su za njega glupost od kada je on položio, a možda bi se baš tamo trebao vratiti i naučiti osnove ponašanja u prometu. A možda je mladom vozaču baš ovo prava škola da vidi s kakvima će u budućnosti morati dijeliti cestu.

Ključne riječi

Komentara 7

AN
anticenzura
12:37 23.01.2017.

A bome ima i nekih instruktora van svake pameti. Meni je moj dosao mercedesom na 5-6 sat voznje i veli vozi u centru grada, ja se skamenila. Isao covjek privatno za poslom i dosao privatnim kolima, umjesto malim fijatom na kojem sam ja ucila. I meni su svi trubili da se maknem smotana, nije to nista cudno.

DE
debelaberta
11:35 24.01.2017.

kakav početnički članak, ovo je tragedija što se sve danas zove novinarom, pa samo jedno jednostavno protupitanje za ovako jednostrano postavljen naslov. što ako instruktor dovede jadnog kandidata u vrijeme špice (kad se id e na posao i sa posla) na najprometnije ulice da radi nepotrebnu gužvu? tko se onda ne zna ponašati u prometu i tko onda neodgovorno i loše radi svoj posao?

MD
moja dežela
13:02 23.01.2017.

Pa dobro, i instruktor ne smije puštati vozača u promet, koji ne zna da upali auto! Na parking za pet sati, pa onda u promet!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije