Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplavljena dvorišta

Naselja u okolici Velike Gorice puna vode zbog kiše i snijega

poplava (1)
Foto: Gorica.hr
1/4
30.03.2013.
u 18:38

Zvali smo nadležne iz Hrvatskih voda da pošalju dežurne ekipe i učine sve što je moguće u stvaranju prohodnosti vode kako se ne bi slijevala u dvorišta i ugrožavala obitelji i njihova imanja – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Uslijed otapanja snijega i obilnih kiša velikogorička naselja, posebice Čička Poljana, Ribnica, Petrovina, puna su vode koja se zadržava na poljima i u kanalima. U pojedinim situacijama poplavljena su i dvorišta, priopćeno je iz Ureda Gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića.

Gradonačelnik Barišić i zamjenik Stjepan Kos obišli su teren i pozvali uz gradsku tvrtku VG komunalac i Hrvatske vode nadležne za prohodnost vodnih putova.

- Prilikom obilaska terena zvali smo nadležne iz Hrvatskih voda da pošalju dežurne ekipe i učine sve što je moguće u stvaranju prohodnosti vode kako se ne bi slijevala u dvorišta i ugrožavala obitelji i njihova imanja. Odazvali su se i mogu potvrditi da su već na terenu – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić apelirajući i na same mještane koji su zatrpali kanale ispred svojih kuća, neka osiguraju prohodnost istih.

U Čičkoj Poljani intervenirao je VG komunalac, koji je osigurao otjecanje vode iz dvorišta jedne obitelji, koje je jutros bilo kompletno pod vodom.

Građane se poziva neka probleme prijave predstavnicima svojih mjesnih odbora kako bi se moglo na vrijeme intervenirati, napominju iz Ureda gradonačelnika.

>>Za dovršetak sustava obrane od poplava treba do 60 milijuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije