Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Epilog

Mrsić kreće u rušenje Bernardića s čela zagrebačkog SDP-a

sdp
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
05.06.2013.
u 10:27

Šef stranke Zoran Milanović želi se riješiti Bernardića, kojeg krivi za poraz

Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, kreće u bitku za predsjednika zagrebačkog SDP-a! S čela gradske organizacije pokušat će zbaciti Davora Bernardića, čija je pozicija jako uzdrmana nakon što je SDP-ova lista za Gradsku skupštinu, koju je sastavljao Bernardić osobno, doživjela pravi izborni debakl.

Raspuštanje organizacije

Iako je teški poraz SDP-a u Zagrebu jako zaoštrio odnose unutar gradske organizacije, a pritisak na Bernardića jača, sugovornici iz zagrebačkog SDP-a uvjeravaju nas da je šef stranke Zoran Milanović odustao od operacije nasilnog uklanjanja Bernardića s čela zagrebačkog SDP-a i da će najvjerojatnije pričekati redovite unutarstranačke izbore, koji se ionako moraju održati najkasnije u studenom (180 dana od lokalnih izbora).

– Nasilno rješenje, raspuštanje vodstva zagrebačkog SDP-a zapravo bi pomoglo Bernardiću i njegovoj ekipi jer bi ispali mučenici. Stoga pretpostavljam da će Milanović pričekati redovite unutarstranačke izbore, a u međuvremenu učiniti sve kako bi Davor Bernardić izgubio – kaže nam zagrebački SDP-ovac koji je godinama bio zastupnik u Gradskoj skupštini.

No do Bernardićeve "dekapitacije" ipak bi moglo doći i prije redovitih izbora ako se rasipanje članstva i/ili kompletnih kvartovskih organizacija zagrebačkog SDP-a nastavi. Naime, između dva izborna kruga iz SDP-ove filijale Brezovica otišlo je stotinjak članova koji su potom javno podržali Milana Bandića u drugom krugu izbora, a potom je još dvadesetak članova napustilo SDP-ovu podružnicu u Kozari putevima, a šuška se da će još neke zagrebačke filijale otkazati poslušnost i prebjeći u Bandićev šator.

– Ako se rasipanje članstva ili cijelih podružnica nastavi, Zoran će morat reagirati. U tom slučaju bilo bi najpametnije raspustiti ne samo vodstvo nego kompletan zagrebački SDP pa da krenemo iz početka. Da se svi ponovno upisujemo u stranku – kaže nam jedan od najagilnijih gradskih SDP-ovaca. Njegov kolega još je oštriji: – Cijela gradska organizacija trebala bi se odmah raspustiti. Ovo više nema smisla, sve je puno "bandićevaca".

Osim Miranda Mrsića, za predsjednika zagrebačkog SDP-a sigurno će se kandidirati i aktualni šef Davor Bernardić, a neki kažu da će se u utrku upustiti i Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, te uz Mrsića aktualni potpredsjednik zagrebačkog SDP-a.

– Gordan Maras će se kandidirati jedino ako Bernardić "izgori" i prije same kampanje ili ako se s njim ne uspije dogovoriti pakt. U svakom drugom slučaju Maras će samo fingirati da je kandidat, a na koncu će javno podržati Davora Bernardića – kaže naš izvor iz zagrebačkog SDP-a.

Cijelu situaciju dodatno komplicira informacija po kojoj predsjednik SDP-a Zoran Milanović na čelu zagrebačke organizacije želi vidjeti Milanku Opačić, potpredsjednicu i Vlade i SDP-a. Doduše, još nije jasno računa li Milanović s Opačić samo privremeno, kao povjerenicom SDP-a za Zagreb u slučaju raspuštanja gradske organizacije, ili potpredsjednicu Vlade vidi i kao buduću šeficu najjače stranačke organizacije u Hrvatskoj.

Ne smije biti kandidat

– O kombinaciji s Milankom Opačić nisam obaviješten, ali bez obzira na to bila ona ili netko drugi povjerenik za Zagreb, ta se osoba kasnije ne bi smjela kandidirati za šefa gradskog SDP-a – zaključuje naš izvor.

>>Milanović našao krivca: Od Bernardića traži ostavku


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije