Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednake mogućnosti

Moto festivala: Barijere su samo u glavama ljudi!

festival jednakih mogućnosti (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
22.05.2013.
u 10:40

Cilj trodnevnog festivala na Jelačićevu trgu jest potaknuti aktivnije uključivanje osoba s invaliditetom u društvo

U trećoj godini života Peri su dijagnosticirali oštećenje vida. Rano je djetinjstvo proveo po bolnicama i na nebrojenim pretragama. U pubertetu je potpuno oslijepio. Danas taj 31-godišnjak pjeva i svira bubnjeve u pop-rock bendu Otkazani let. Pjesme im piše i Arsen Dedić. – Od pet članova, troje nas je slijepih. Sviramo i po svadbama, a u rujnu nam izlazi album “Osmijeh mi daj” – najavio je Pero Pavlović.

Nastupili su na Festivalu jednakih mogućnosti koji je jučer počeo na Trgu bana Jelačića. Cilj je festivala smanjiti predrasude i potaknuti aktivnije uključivanje osoba s invaliditetom u društvenu zajednicu. Neinformiranost ljudi je, kaže Pero Pavlović, najveći problem.

– Kada vide osobe s invaliditetom, misle da imamo i mentalne smetnje – kazao je.

Voli se družiti, pjevati, svirati i stvarati pozitivnu atmosferu oko sebe.

– Imali smo mnogo smiješnih anegdota. Ponekad se nas trojica koji smo slijepi sudarimo međusobno na pozornici tijekom nastupa. Odmah to okrenemo na smijeh i zezanciju – ispričao je Pero, čiji je godinu dana mlađi brat Miroslav također slijep i svira klavijature u bendu.

Andrea Belić ima cerebralnu paralizu. Već 11 godina izražava svoje osjećaje – bojama. Bavi se slikarstvom i imala je nekoliko izložbi. Najdraži joj je motiv suncokret.

Uživa i u terapijskom jahanju. Jednom je prilikom, dok je jahala u Dubravi, ostala očarana napuštenim ognjištem i bunarom ispod drveta. Taj je prizor kistom ovjekovječila na slici koju je jučer izložila na Festivalu jednakih mogućnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije