Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakinuli vlasnike

Ministarstvo poništilo rješenje o gradnji tržnice u V. Gorici

'17.03.2005., Zagreb - Vesna Skare-Ozbolt, ministrica pravosudja, u Ministarstvu pravosudja, Republike Austrije 14.  Photo: Goran Stanzl/Vecernji list'
'Goran Stanzl/Vecernji list'
14.12.2012.
u 13:24

Ispravljena pogreška koju je gradonačelnik napravio prema vlasnicima poslovnih prostora

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja poništilo je rješenje o građenju na Tržnom centru u Velikoj Gorici, a koje su izdali Grad Velika Gorica, Upravni odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo.

O poništenju je izvijestila Vesna Škare Ožbolt, šefica Gradskog vijeća. 

Napominje da je tom odlukom ispravljena pogreška koju je gradonačelnik napravio prema vlasnicima poslovnih prostora. 

Preseljenje zelene tržnice na prostor malog parkirališta izazvalo je, naime, buru reakcija vlasnika malih poslovnih prostora koji su podnijeli i kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Dražena Barišića, Damira Mikića, stečajnog upravitelja tvrtke VELKOM d.o.o., poduzetnika Željka Žužića i Zdenke Cvahte, pročelnice Upravnog odjela za prostorno planiranje i graditeljstvo Velike Gorice jer je rješenje o rekonstrukciji tržnice izdano prije nego što su riješeni odnosi suvlasnika.

Začuđuje činjenica da gradonačelnik šuti o ovome poništenom rješenju i o tome ne obavještava javnost, a posebno ne prodavače na zelenoj tržnici koji se već nekoliko mjeseci smrzavaju prodajući na otvorenom prostoru, kazala je Škare Ožbolt dodajući da se nada kako će gradonačelnik Barišić čim prije primijeniti zaključke Gradskog vijeća o rješenju situacije na Tržnom centru.

Krešo Hubak, predsjednik kluba vijećnika vladajuće koalicije, istaknuo je da je na ovaj način, pogrešnom odlukom gradonačelnika, otvoren prostor svim akterima Tržnog centra tražiti naknadu štete od Grada, jer su u ovih nekoliko mjeseci od izdavanja nezakonitog rješenja pretrpjeli štetu u poslovanju. Štetu trpe ne samo obrtnici i vlasnici poslovnih prostora nego i prodavači na zelenoj tržnici, a time i svi građani u Velikoj Gorici, smatra. 

>>Gradonačelniku Velike Gorice kaznena prijava zbog pogodovanja

Komentara 1

RU
ruuddude
17:03 14.12.2012.

u VG vladaju skipetari koji uzduž glavne ulice imaju sve lokale,a uz njih je hdz-ova lopovska poluga na čelu sa Šukerom...pazi besmislice,javno na sudu kažu da su šuker,milinović i drugi uzimali novce crnog fonda hdz-a i ovi i dalje šetaju?? dok je tako nema boljeg života lopov je lopov u cijelom svijetu,a zna se gdje je lopovima mjesto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije