Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekonstrukcija

Gradonačelniku Velike Gorice kaznena prijava zbog pogodovanja

Dražen Barišić (1)
Jurica Galoic/PIXSELL
Autori: Luka Capar, Dijana Kožul, M. Šobak
30.08.2012.
u 18:07


Gradonačelnik kaže da mora osigurati rad zelene tržnice na zadovoljstvo svih

Rekonstrukcija Tržnog centra Velika Gorica izazvala je buru reakcija vlasnika malih poslovnih prostora. Preseljenje zelene tržnice na prostor malog parkirališta, o čemu je odluku donio Grad, kao i gradnja novog poslovnog prostora koja se planira, nije najbolje rješenje za njih, smatraju, a prekjučer su podigli i kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Dražena Barišića, Damira Mikića, stečajnog upravitelja tvrtke VELKOM d.o.o., poduzetnika Željka Žužića i Zdenke Cvahte, pročelnice Upravnog odjela za prostorno planiranje i graditeljstvo grada Velike Gorice. Mali trgovci nezadovoljni su jer je rješenje o rekonstrukciji tržnice izdano prije nego što su riješeni odnosi suvlasnika.

– Gradonačelnik Barišić pogodovao je većinskom vlasniku Tržnog centra Željku Žužiću u stvaranju novog poslovnog prostora od oko 800 četvornih metara – rekla je Vesna Škare-Ožbolt, predsjednica Gradskog vijeća Velike Gorice, te objasnila kako će, kada Žužić unutar centra sagradi supermarket Billu, njegov strop tvoriti novu plohu koja će proširiti prostor prvog kata, a na njoj će izgraditi dodatne poslovne prostore. Kako međusobni odnosi suvlasnika nisu riješeni, upozorava Škare-Ožbolt, ostali suvlasnici bit će zakinuti za taj, trenutačno nepostojeći, ali kasnije zajednički prostor. Uz to što će ih većinski vlasnik prostora zakloniti, kako kažu ostali vlasnici prostora, za svoje vlasništvo ne mogu dobiti ni tabularne izjave zbog sudskog procesa koji se vodi protiv tvrtke u stečaju Velkom, nekadašnjeg vlasnika centra, a Žužić ih je, dodaju, dobio bez problema.

– Upravni odjel za prostorno planiranje i graditeljstvo izdao je rješenje za građenje, a da nije tražilo našu suglasnost. Štoviše, gradonačelnik se odrekao prava na žalbu na tako izdano rješenje iako smo ga obavijestili da nam stečajni upravitelj ne želi dati tabularne isprave – poručuju suvlasnici budućeg tržnog centra u svojoj kaznenoj prijavi. Gradonačelnik Barišić pak kaže da je dužan osigurati funkcioniranje zelene tržnice na zadovoljstvo proizvođača i potrošača.

– Jedini problem su tabularne isprave nad kojima ja nemam ovlasti – objasnio je gradonačelnik Barišić.

Barišić: Iza napada na mene stoji Ivan Šuker

– U "slučaju" Tržnog centra u Velikoj Gorici riječ je isključivo o dogovorenom "igrokazu" bivših ministara i suradnika, Vesne Škare-Ožbolt i Ivana Šukera. Njihov cilj je putem medija ocrniti mene, kao gradonačelnika, kako bi proveli svoju zamisao da nakon sljedećih lokalnih izbora "zasjednu" u fotelje, izjavio je gradonačelnik Barišić u pismenom obraćanju medijima.

Dodao je da je već navikao da Ivan Šuker stopira sve projekte u ovom gradu pa tako i ovaj. Doveo je ovu zemlju na koljena svojim odlukama, a sada to želi napraviti u Gorici. Ivan Šuker čini sve da bi ocrnio mene kao osobu jer nisam njegov poslušnik, optužujući me za pogodovanje određenom poduzetniku, iako je iza njegovoga ministarskog mandata i nakon objave liste poreznih dužnika jasno tko je odgovoran za pogodovanje različitim poduzetnicima-dužnicima poreza, navodi Barišić.

– Velikogoričanke i Velikogoričani, moji sugrađani, ocijenit će na izborima u svibnju 2013. mene kao gradonačelnika i moj rad u ovome četverogodišnjem mandatu. I dalje ostajem predan isključivo interesima svoga rodnoga grada i interesima svojih sugrađana. Činjenica je da zbog svoga radnog iskustva nisam naučio "plivati" u političkim vodama kao dvoje bivših ministara. Nikada mi nijedan interes, a pogotovo stranački ili politički neće biti iznad interesa mojih sugrađana. Želim i dalje slobodno pogledati u oči svakog sugrađanina u šetnji Velikom Goricom, kao što to i danas činim. Moje Velikogoričanke i Velikogoričani, siguran sam u to, nikada više neće za gradonačelnika izabrati osobu iz Metropole, koja će Velikom Goricom upravljati daljinskim upravljačem.

Opet i iznova me Ivan Šuker i ostali političari iz prošlosti, pokušavaju uvući u svoje prljave političke igre i stopirati me u svim projektima koje vodim na dobro ovog grada. Neću nasjesti na to, a siguran sam da nećete ni vi, dragi moji sugrađani, nego da ćete prepoznati tko radi za dobro vas i vaše djece – zaključio je velikogorički gradonačelnik.

Komentara 1

BO
bolesnodrustvo
22:02 30.08.2012.

Ma kud ćete ljudi protiv Željka Žužića, žena će mu odmah tužbu staviti u ladicu i eto vam praznog posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije