Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori

Milan Bandić: Ja idem sam na izbore sa svojom listom

\'04.05.2011., Cirilometodska 5,  Zagreb - Izvanredna sjednica Gradske skupstine. Rasprava o cijeni djecjih vrtica u gradu Zagrebu. Milan Bandic.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL\'
Boris Ščitar/Pixsell
27.10.2011.
u 08:30

Dok gradonačelnik tvrdi kako na izbore izlazi sam sa svojom nezavisnom listom, gradski šef seljaka Darko Vuletić kaže – upravo suprotno.

Iako, kako sada stvari stoje, Milan Bandić neće moći na izbore sa svojom strankom Stijena jer nema dovoljno vremena za njezinu registraciju, vječni se gradonačelnik u međuvremenu “spetljao” s HSS-om. Tako će seljaci u utrku za saborske fotelje u prvoj izbornoj jedinici krenuti zajedno s nezavisnom listom Milana Bandića.

Nije važno što HDZ misli
– Kad je riječ o svjetonazoru, Bandić i mi nismo u razdoru, to je njemu i bio prijepor u opciji u kojoj je prije bio (SDP). Pristup mora biti odgovoran i mora biti rezultata, a on uvijek govori što je sve napravio i to dokazuje da ima rezultate, da stalno radi. Ima podršku građana – kazao je Josip Friščić, predsjednik HSS-a i šef izbornog stožera u prvoj izbornoj jedinici, u Zagrebu.

Kakve će biti reakcije koalicijskog partnera HDZ-a Friščić nije htio špekulirati te je rekao:

– Mi idemo na izbore sa svojim programom i svojom strankom. Ne razmišljamo o tome što HDZ misli o nekom našem programu.Dosadašnjim raspletom situacije zadovoljan je i predsjednik zagrebačkog HSS-a Darko Vuletić, koji je već dugo u dobrim odnosima s gradonačelnikom.

– Glavni odbor gradske organizacije donio je odluku da podržava izlazak na izbore zajedno s nezavisnom listom Milana Bandića. Dobio sam suglasnost izbornog stožera da pregovaram i načelno smo se dogovorili. Očekujem da ćemo danas obaviti završne razgovore i biti zajedno na listi u prvoj izbornoj jedinici – kazao je Vuletić.

Šef zagrebačkog ogranka HSS-a kaže da je glavni cilj zajedničkog izlaska na izbore osvajanje što većeg broja mandata u prvoj izbornoj jedinici, ali i “pokazati da politička scena nije podijeljena između HDZ-a i SDP-a, nego da postoje i drugi koji mogu utjecati na politički život u Hrvatskoj”.

“Idem sam sa Stijenom”
– Hoće li netko biti na nezavisnoj listi Milana Bandića, listi Stijena, to ćete uskoro doznati, ali, koliko znam, idem sam na izbore sa svojom nezavisnom listom. Ovih dana bit će predstavljen program, a poslije toga i nositelji lista u liku i djelu Milana Bandića i čelnih ljudi lista. Ja idem sam na izbore s nezavisnom listom Milana Bandića – kazao je zagrebački gradonačelnik za Radio Sljeme.

Dugo se nagađalo kako će se Bandić, u nastojanju da postigne što bolje rezultate na parlamentarnim izborima, zbližiti s HSS-om. Iako i dalje ne želi potvrditi da će prolazak u Sabor tražiti upravo pod okriljem Friščićeve stranke, na temelju informacija iz Zvonimirove, gdje se nalazi sjedište radićevaca, može se naslutiti kako su gradonačelnikove izjave da na izbore izlazi sam samo politički spin.

Potpora građana sve je manja, a jedini spas od ponovnog “političkog šamara” upravo je dogovor s velikima.

Komentara 43

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
08:51 27.10.2011.

Neke davno uspostavljene sumnje pokazale su se utemeljenima. Gospodin Bandić je načinom kojim je u ime SDP-a vodio Grad Zagreb godinama išao na ruku HDZ-u upravo u gradu središtu podrške SDP-u. Sada se g. Bandić našao u svojoj prirodnoj sredini,i, kao saveznik HDZ-a. U Dalmaciji će to isto uraditi i g. Kerum, tako da sve nedoumice budu potpuno raščišćene u glavama gospode birača. Naravno, nikad više g. Bandižć neće dobiti glasove koji su ga do sada podržavali. Ali, to mu očito više i nije važno, umorio se od vlastite predstave, zastori su pali, njemu više to očito nije niti važno.

ZE
zendraf
09:12 27.10.2011.

Tako je Bandiću, među seljobere idi, tu ti je uvijek i bilo mjesto.

DO
doktorica
07:44 28.10.2011.

nekima nikad dosta.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije