Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Sramite se"

Mi smo Anton i Marin, upali smo u Dnevnik spontano

\'HRT1_nnn_unu_170710\'
HRT/YouTube
18.07.2010.
u 08:30

Tko su mladići koji su utrčali u kadar i poručili: “Šelebaj, Hloverka i Šprajc, sramite se!”

Tko su mladići, koji su u petak uvečer u Gundulićevoj ulici upali u HTV-ov kadar za vrijeme javljanja uživo za treći Dnevnik i poručili “Šelebaj, Hloverka i Šprajc, sramite se!”?

Studenti su to četvrte godine fakulteta Političkih znanosti i aktivisti Zelene akcije.

Dečki, koji su iskusili “izravnu demokraciju”, kako je njihov čin opisao jedan Zagrepčanin, imaju 23, odnosno 22 godine, a zovu se Anton i Marin. Prezimena skrivaju jer kažu, “bitna je poruka koju su poslali, a ne oni”.

Našli smo ih sinoć na “mjestu zločina” na još jednom prosvjedu za Varšavsku. Inteligentni i izravni kazali su:

 – Napravili smo to spontano, dogovorili smo se u deset minuta, nismo dvojili oko toga. Dijani Čuljak Šelebaj zamjeramo sramotan intervju koji je vodila u trećem Dnevniku kad je ugostila Miroslava Vajagića iz Hoto grupe i servirala mu pitanja tipa “hoće li moći ostaviti auto u garaži kad će ići šoping Cvjetni?” – objasnio je Anton, inače demonstrator na fakultetu.

Šprajc ih je iživcirao, dodaje Marin s Tuškanca, puštanjem neprofesionalnog priloga o jednom prosvjedu u kojem nije bilo izjava aktivista, ali je zato nabacio komentar u smislu “traže da institucije počnu raditi svoj posao, a sad se bune”.

Osim toga, tvrde, da cijelo vrijeme gleda s podsmijehom na slučaj Varšavske. U petak je pak u glavnom Dnevniku lažno izvijestio tvrdeći da je na prosvjedu bilo 150 do 200 ljudi, a u stvari ih se skupilo oko dvije tisuće. Svima trima prozvanim HTV-ovim urednicima: Hloverki Novak Srzić, Šprajcu i D. Čuljak Šelebaj, studenti zamjeraju često podilaženje moćnicima, preferiranje samo jedne strane, dok bi, kažu, trebali štiti interese običnih građana.

>>Pogledajte kako je izgledao njihov upad u Dnevnik

Komentara 56

VI
Vito
10:07 18.07.2010.

Samo tako treba i dalje. Mladi moraju napokon shvatiti da njihova budućnost nije klimanje glavama na svaku idiotariju koju starci proglase korisnom za sve.

Avatar dolazi
dolazi
11:31 18.07.2010.

Mi smo Anton i Marin i mi se volimo, neka svi znaju mi smo frutići....

VI
Vito
10:07 18.07.2010.

Ovdje budale kritizraju mladost. Samo me zanima koliko im je za tu kritiku plaćeno. Mašu repom kad im je gazda dopustio pristup računalu pa pišu prema njegovom diktatu. Zar ih nije sram? Ili su jalni što se sami nisu sjetilitili javno kritizitare javnu televiziju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije