Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRŽNICE Supruga optužuje pomoćnika direktora za sukob interesa

Mesar Baja trži ispod pulta pod tuđim imenom i potpisom

16.01.2009.
u 00:44

Iako u Zagrebačkim tržnicama radi kao pomoćnik direktora, Josip Brčić Baja, poznatiji kao “Bandićev mesar”, čini se, nastavio je uspješno voditi i svoj privatni biznis s mesnicom Baja mes. Jedan od uvjeta koje je gradonačelnik Milan Bandić postavio Brčiću za njegova dolaska u Tržnice 2006. godine, šuškalo se po kuloarima, bio je da se ovaj povuče iz svoga dotadašnjeg posla koji je zapeo u dugovima.

Baja: Nemam ja uvjete
Brčić je to na prvi pogled i učinio, ali tek nakon što je u Tržnicama proveo dvije godine. Ljetos je svoju tvrtku, koja je glasila na njega i njegovu suprugu Branku, iznenada prebacio na svoga bratića Marka Brčića, a suprugu, koja je bila jedan od direktora poduzeća, bez njezina je znanja izbrisao s popisa osoba koje imaju pravo zastupati njihovo poduzeće.

– Zašto je to učinio, ne znam. Za taj sam potez doznala tek nakon što sam pokrenula brakorazvodnu parnicu i shvatila da nemam ništa od imovine – kaže Branka Brčić, koja se od supruga odlučila rastati zbog, tvrdi, dugogodišnjeg psihičkog maltretiranja.

Brčić je štandove na tržnicama Dolac, Utrina i Trešnjevka, na kojima je radio kao mesar, ljetos dao u podnajam drugoj mesnici, Kovaček iz Kašine, a na molbi koju je podnio Holdingu da mu se to omogući potpisana je njegova supruga Branka, koja u to vrijeme više nije bila direktor njihova poduzeća. Branka Brčić, pak, tvrdi da taj papir nikada nije potpisala te da je njezin potpis krivotvoren!

Isto tako, kaže, iznenadio ju je nedavno poziv iz TD-a Sljeme Medvednica da dođe potpisati ugovor o unajmljivanju kućice na početku skijaških staza u kojima Baja mes prodaje rekreativcima kuhane kobasice.

– Odbila sam te im rekla da to ne smijem jer nisam direktor poduzeća – objasnila je Brčićeva supruga. Iako Baja mes do početka skijaške sezone nije potpisao ugovor sa Sljemenom o unajmljivanju tamošnje kućice, dodaje, ondje se radilo punom parom. Josip Brčić ne razumije u čemu je problem.

– Tko vam je rekao da su meni postavljeni uvjeti kada sam došao u Tržnice? To nije istina! Firmu sam prebacio na Marka Brčića prije četiri mjeseca, a žena mi je na bolovanju godinu dana – ljutito je rekao J. Brčić. Gradonačelnik Milan Bandić, pak, trenutačno ne želi govoriti o načinu i uvjetima pod kojima je Josip Brčić zaposlen u Tržnicama.

Bandić: Nisam mu ja šef
– Vi ste na krivoj adresi. Vodi li Brčić još svoju mesnicu, ne znam jer ja nisam njegov šef – poručio je gradonačelnik. Zanimljivo je svakako da je Brčić postao pomoćnik direktora u Tržnicama u vrijeme kada je uprava Holdinga odlučila na neko vrijeme prestati zapošljavati nove ljude radi nove organizacije rada i činjenice da je u najvećoj zagrebačkoj tvrtki previše zaposlenih.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije