Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'još nekoliko mjeseci'

Jeste li primijetili da Zagreb još uvijek nije raščišćen od srpanjskog nevremena? Evo što kaže Grad

Zagreb: Inspekcija o zapuštenosti i nezapuštenosti gradskih kvartova
Marko Prpic/PIXSELL
17.10.2023.
u 07:00

U nekim su kvartovima još vidljive posljedice nevremena unatoč tome što Zrinjevcu pomažu tri kooperantske tvrtke, no poručuju da je najveći dio posla riješen

Raščišćavanje Zagreba od srpanjskog nevremena, ustvrdio je u više navrata gradonačelnik Tomislav Tomašević, trajalo bi i do šest mjeseci kada bi na njemu bili angažirani isključivo operativci Holdingove podružnice Zrinjevac pa su u pomoć stigli kooperanti. Stoga bi cijela priča, govorio je ljetos Tomašević, trebala završiti do kraja rujna.

No evo nas u sredini listopada, a u nekim kvartovima i dalje stoje podsjetnici na oluju u obliku granja na zelenim površinama koje je već debelo zašlo u stadij truljenja ili onih prelomljenih koje otužno vise s krošanja stabala. Takve smo primjere prošlog tjedna zatekli na Savici, Trešnjevci, u Borovju te u dijelovima Novog Zagreba poput Dugava i Travnog. Poslali smo stoga upit Gradu i Holdingu kako bismo doznali koliko je posla još ostalo te kada će ukloniti granje sa zelenih površina i sanirati štete na stablima koje predstavljaju potencijalnu opasnost.

– Najveći dio posla oko raščišćavanja i uklanjanja srušenih stabala i granja je riješen, a sanacija svih posljedica, posebice u pogledu orezivanja oštećenog drveća, u postupku je rješavanja i trajat će nekoliko mjeseci – odgovaraju u Holdingu. Podsjetimo, ispomoć Zrinjevcu pružaju tri kooperantske firme, ali baš kao što nam gradonačelnik u kolovozu nije znao reći o kojim se poduzećima radi, tako nam ni sada u komunalnom divu na to pitanje nisu odgovorili. Nije poznato ni koliko će njihove usluge koštati jer se plaćaju po završetku posla, ali procjena je u kolovozu glasila na oko milijun eura.

>>VEZANI ČLANCI: 

– Nabava usluga provedena je u skladu sa zakonom, uzimajući u obzir iznimnu žurnost – kažu u Holdingu, a to je govorio i Tomašević dodavši da bi javnu nabavu u normalnim uvjetima čekali mjesecima, što u ovom slučaju nije bila opcija, ali da je sve obavljeno u skladu sa zakonom.

U kolovozu je, podsjetimo, završen i natječaj za 100 radnih mjesta koja su otvorena u Zrinjevcu jer je olujno nevrijeme pokazalo da je kadar itekako potkapacitiran i ne može odgovoriti na ekstremne uvjete kakvi su zadesili Zagreb u srpnju. Pitali smo Holding i jesu li uspjeli popuniti sva radna mjesta, ali odgovor nismo dobili.

>>VIDEO: Izrael je objavio video napada na položaje Hezbollaha 

Komentara 17

TR
Trnjan
07:50 17.10.2023.

Nemožemo nije u stanju ni odgovoriti na upit, a kamoli nešto napraviti na terenu

DU
Deleted user
07:55 17.10.2023.

Za sektu ekstremnih ljevicara Zg je Jelacic plac i 500 m u krug.... Ocito je da za ono sto rade i zasto su odlicno placeni rade prekilavo...vole zeleno pa makar i razbacano granje ...a panjevi su im spomenici kulture i nekulture...zauzeti su pripremom za cajkasenje u areni pa ne stignu urediti Zg....

IL
ilustrator
07:59 17.10.2023.

zamislite reakciju "zabrinutih gradjana i zabrinute javnosti"da je neka druga politička opcija na vlasti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije