Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže oštrije kazne

Jelić: Kazna za švercanje trebala bi iznositi 1000, a ne 200 kuna!

ante jelić
Anto Magzan/Pixsell
08.04.2013.
u 13:15

Jelić je rekao da Grad, Holding i sindikati traže model prema kojem će ZET-ovi kontrolori moći legitimirati građane kao policajci i dobiti mogućnost zadržavanja građana do dolaska policije poput komunalnih redara

Nakon što je prošlog tjedna priopćeno da iz Sindikata vozača ZET-a traže povećanje kazne za švercanje u autobusima, danas je Ante Jelić, predsjednik toga sindikata, gostujući na Anteni kazao da bi kazna trebala iznositi tisuću kuna i da je to "skoro gotova stvar".

– Nije normalno da kazna bude 200 kuna, a da mjesečni pokaz stoji 360 kuna. Zahtjev je bio prije poskupljenja karata da kazna bude tisuću kuna, ali znate da je odnos Grada i Holdinga takav kakav jest pa su to odbili. Mislim da bi bilo normalno da je kazna tisuću kuna – kazao je Jelić te dodao da Grad, Holding i sindikati traže model prema kojem će ZET-ovi kontrolori moći legitimirati građane kao policajci i dobiti mogućnost zadržavanja građana do dolaska policije poput komunalnih redara.

– Vi morate platiti kruh. Ako ga plaćate sami, platit ćete ga sedam kuna, a ako ga plaćamo zajedno, onda ćemo ga platiti po tri i pol kune. Prijevoz se mora naplatiti, troškovi se moraju pokriti i, ako svi građani plate, mislim da bi to bilo puno lakše. Ovi koji ne plaćaju opterećuju ove korektne građane koji plate – zaključio je Jelić.

>>Zetovci žele veće kazne za švercere i pravo legitimacije

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije