Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen mladić

Građani daju 18.000 kuna nagrade za kažnjavanje krivca

Petarda raznijela psa (1)
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/3
19.04.2013.
u 08:27


Osumnjičeni bi mladić, bude li osuđen, mogao dobiti godinu dana zatvorske kazne

Policija je napokon uhvatila Zagrepčanina S. S. (19) čija je petarda, prije desetak dana, raznijela njušku mješanki Bebi na Vrbiku. Protiv mladića podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, za koje je zakonom predviđena kazna zatvora do godine dana. Još nije jasno s kojeg je mjesta mladić bacio petardu jer je dvorište vlasnice Bebe, Željke Brajdić, okruženo zgradama te je mogućnost da je petarda slučajno bačena u dvorište vrlo mala.

Briga o Klupu

Iz udruge Prijatelji životinja kažu da se nitko nije javio na raspisanu nagradu anonimnog građanina koji je ponudio udruzi 5000 kuna za osobu koja će svjedočiti protiv krivca za smrt psa. Udruzi su se javili i drugi pojedinci te ponudili dodatne nagrade, koja sada iznosi 18.000 kuna. Uvjet je za dobivanje nagrade da krivac bude i osuđen. Svaki pokušaj lažnog svjedočenja radi dobivanja novčane nagrade sud će sankcionirati. Podsjetimo, sedmogodišnja mješanka njemačkog ovčara i rotvajlera eutanazirana je u svom dvorištu na Vrbiku nakon što joj je petarda raznijela donju čeljust, jezik i izbila jedno oko.

– Beba je zagrizla petardu te nakon toga cviljela, plakala, hodala po dvorištu, brisala si njuškicu. Nakon 45 minuta napokon je stigla policija, a s njima je došao i veterinar koji ju je, zbog težine ozljeda, morao uspavati – ispričala je shrvana Brajdić.

Kako bi ublažila svoju tugu, Bebina skrbnica udomila je prošle subote starijega psa Klupa, miljenika volontera, koji je od 2009. godine bio u skloništu u Dumovcu.

– Bila sam na Trgu tijekom održavanja akcije “Udomljavanje je fora” kojom je udruga htjela pomoći u udomljavanju starijih i ranjenih pasa. Vidjela sam starijeg labradora koji je radio nered i bio vrlo živahan. Odmah sam ga odlučila udomiti – vedro je prepričala Brajdić.

Iako je to željela, nije mogla odmah otići s novim ljubimcem, nego je dva dana morala čekati na rješavanje papirologije.

U 10 dana niti jedna dojava

Iako brojni zlostavljači životinja nisu niti uhvaćeni niti kažnjeni, ovom akcijom policija je napokon pokazala odlučnost u rješavanju i sprečavanju takvog monstruoznog ponašanja pojedinaca. U prilog tome ide i činjenica da su ovaj slučaj uspjeli riješiti bez ijedne dojave građana o mogućem počinitelju koja bi im olakšala potragu.

>>Strašno: Petardom raznio čeljust psu, veterinar ga uspavao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije