Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krkljanac u gračanima

FOTO Svi hoće na Sljeme: Zagrepčani pohrlili na žičaru, stvorile se velike gužve

Zagreb: Velike gužve ispred sljemenske žičare
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/6
21.01.2024.
u 13:02

U subotu je Žičara Sljeme prevezla oko 10 000 putnika, no danas će kako stvari stoje biti rekordan dan otkako je puštena u pogon

Sunčan zimski dan izgleda tisuće su Zagrepčana odlučile iskoristiti za odlazak na Sljeme. Žičara je i danas besplatna, no za razliku od jučer, od jutra se ondje bilježe velike gužve. Kako doznajemo od glasnogovornika ZET-a Domagoja Zebe, do podneva se danas njome provezlo više od 4000 Zagrepčana, a gomile ljudi stalno pristižu. 

Brojni su poslušali savjet da se zapute u Gračane javnim prijevozom pa svakih desetak minuta ondje pristižu prepune 'petnaestice', a promet tim tramvajem danas je pojačan. Za razliku od subote, kaosa na parkingu Žičare nema jer od jutra ondje ureduju policija i komunalni redari. 

U najvećoj špici oko podneva, za ulaz u gondolu na donjoj postaju čekalo se oko 45 minuta, a procjenjuje se da će se u povratku predvečer čekati još više. 

Jučer se Žičarom provezlo oko 1000 posjetitelja na sat, poručili su iz gradske uprave, a do kraja dana prevezlo ih se otprilike 10 000. Za usporedbu, promet subotama je obično oko 2.000 putnika u danu, a danas će brojke biti još rekordnije. 

"Sve posjetitelje koji su odlučili ovaj vikend uživati u ljepotama Sljemena pozivamo da izbjegnu gužve u dolasku do donje postaje žičare tako što će koristiti javni prijevoz, jer garaža i okolni parking ne mogu primiti veliki broj automobila. ZET je za tu svrhu osigurao potreban kapacitet tramvaja, uvevši danas tramvaje značajno većeg kapaciteta na liniji 15, a sutra će u promet uvrsti i dodatan tramvaj, te će polasci s Mihaljevca prema Gračanskom Dolju biti svakih 7-8 minuta. Podsjećamo da uz tramvaj postoji i prijevoz autobusom, a za povratak sa Sljemena zadnji autobus vozi u 22.40 sa stanice kod Tomislavovog doma", poručuju iz Grada. 

Podsjetimo, uz besplatnu žičaru ovaj vikend, Grad Zagreb je na Sljemenu otvorio staze za sanjkanje, uključujući noćno sanjkanje danas do 20 sati. Za nedjelju i ponedjeljak Grad je osigurao besplatno skijanje uz dodatno zasniježene staze, kao uvod u službeno otvorenje skijaške sezone u utorak. 

Na ovaj način Grad želi posjetiteljima izaći u susret s obzirom da je stara sedežnica trosjed trajno oštećena u srpanjskom nevremenu te se ide u izgradnju nove. Posjetiteljima su na raspolaganju samo vučnice, a od staza jedino Zeleni i Bijeli spust. Žičara radi od 9 do 19, a zadnji autobus ZET-a sa Sljemena polazi, naglasimo još jednom, u 22.40 sata kod Tomislavovog doma.

Komentara 11

BA
BartolomejIV
15:05 21.01.2024.

Hoče li i senf sa svojim dragim matulom i boškom buhom na Bandićevu žičaru koju je godinama opstruirao i najradije bi je srušio

DI
dino85
14:12 21.01.2024.

Sjete li se itko Bandića, što ju senf ne zatvori, kolko bi ušparo novaca, jest malo morgen, kad treba glasove.

BO
Bongo
13:41 21.01.2024.

Da se govna dijele badave isto bi bil krkljanac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije