Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLJEME

Svi su htjeli iskoristiti besplatnu vožnju žičarom: Samo danas prevezeno 10.000 putnika

Od jutra gužve na sljemenskoj žičari koja je besplatna za sve posjetitelje
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/17
20.01.2024.
u 19:09

Uz besplatnu žičaru ovaj vikend, u subotu su na Sljemenu otvorene i staze za sanjkanje, uključujući noćno sanjkanje do 22 sata i u nedjelju do 20 sati, a u nedjelju i ponedjeljak bit će besplatno skijanje

Nakon odluke zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da vožnja žičarom ovaj vikend bude besplatna, oko 1000 posjetitelja u subotu se svaki sat vozi žičarom Sljeme, priopćili su iz Grada Zagreba te očekuju da bi do kraja dana žičara mogla prevesti i do 10.000 putnika. 

"Očekujemo da bi do kraja dana žičara mogla prevesti i do 10.000 putnika. Za usporedbu, promet subotama je obično oko 2000 putnika u danu", istaknuli su u Gradu Zagrebu.  Sve posjetitelje koji su odlučili ovaj vikend uživati u ljepotama Sljemena pozivaju da izbjegnu gužve u dolasku do donje postaje žičare tako što će koristiti javni prijevoz, jer garaža i okolni parking ne mogu primiti veliki broj automobila.

ZET je za tu svrhu osigurao potreban kapacitet tramvaja, uvevši danas tramvaje značajno većeg kapaciteta na liniji 15, a sutra će u promet uvrsti i dodatan tramvaj, te će polasci s Mihaljevca prema Gračanskom Dolju biti svakih sedam do osam minuta. Iz zagrebačke gradske uprave podsjećaju da uz tramvaj, postoji i prijevoz autobusom, a za povratak sa Sljemena zadnji autobus vozi u 22,40 sati sa stanice kod Tomislavovog doma.

Od jutra gužve na sljemenskoj žičari koja je besplatna za sve posjetitelje
1/13

VEZANI ČLANCI: 

Uz besplatnu žičaru ovaj vikend, u subotu su na Sljemenu otvorene i staze za sanjkanje, uključujući noćno sanjkanje do 22 sata i u nedjelju do 20 sati, a u nedjelju i ponedjeljak bit će besplatno skijanje. Staze će biti i dodatno zasnježene, kao uvod u službeno otvorenje skijaške sezone u utorak, 23. siječnja, istaknuli su iz Grada Zagreba.

Na taj način Grad želi posjetiteljima izaći u susret s obzirom na to da je stara "trosedežnica" trajno oštećena u srpanjskom nevremenu te se ide u izgradnju nove. Posjetiteljima su na raspolaganju samo vučnice, a od staza jedino Zeleni i Bijeli spus. Sljemenska žičara danas i sutra radi od 9 do 19 sati. 

Ključne riječi

Komentara 5

LL
lijepa_li si
21:01 20.01.2024.

miki je BIO najveći populist. sad imamo ubojitiju kombinaciju aktivist populist!

BU
burza
19:56 20.01.2024.

Kako je Bandic imao dobru viziju za grad

EB
EBERT
13:04 21.01.2024.

Stvarno tipican mentalitet. Samo sve badava. A da se to mora odrzavati to vas ne interesira. Skinite taj mentalitet. Dobro djeca neka ne placaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije