Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA BUNDEKU

'Festival demokracije za gen Z': Koncerti kao dio kampanje 'Birajmo bolji EU – naš glas vrijedi'

Zelena akcija
01.05.2024.
u 13:00

– Iznimno je važno da izađemo svi na izbore 9. lipnja, a osobito mladi ljudi kako bismo izabrali zastupnice i zastupnike koji će najbolje štiti naše interese u Europskom parlamentu – poručuju organizatori.

Zelena akcija pokrenula je kampanju „Birajmo bolji EU – naš glas vrijedi“ usmjerenu na izbore za Europski parlament 9. lipnja, s posebnim naglaskom na mlade od 18 do 25 godina, a središnji događaj bit će festival na Bundeku u Zagrebu na kojem će gostovati Ida Prester, Baby Babilon i Goulash Disko.

Na izborima 2019. godine, izlaznost u ovoj dobnoj skupini u Hrvatskoj bila je jedna od najnižih u EU, samo 18 posto, dok je prosjek drugih država bio 42 posto, upozorili su iz ove inicijative. –Zato smo odlučili kampanju usmjeriti upravo na mlade, otvoriti prostore za njihovo izražavanje i potaknuti ih da iskoriste svoje biračko pravo na ovim izborima – naglasili su iz Zelene akcije.

Središnji događaj u sklopu ove kampanje bit će „Festival demokracije za gen Z“ koji će se održati u Amfiteatru na Bundeku 18. svibnja od 14.00 do 23.00 sata. Program će se sastoji od kvizova s Idom Prester, koncerta Baby Babilona, nastupa DJ-a Goulash Disko. U sklopu kampanje, Zelena akcija će objavljivati edukativni sadržaj poput videa za društvene mreže i podcasta, a kojim će nastojati informirati mlade, ali i širu javnost, o Europskom parlamentu, koje su mu funkcije, kakav je njegov utjecaj na naš život i zašto je važno da glasujemo. 

VEZANI ČLANCI:

EU izbori su iznimno važni jer Europski parlament donosi zakonodavstvo koje utječe na naš svakodnevni život, od socijalnih politika, zaposlenja, stanovanja, gospodarstva do zaštite okoliša i klime, naših prava i drugih tema. – Želimo Parlament koji štiti ljude i okoliš, koji će osigurati da Europa predvodi energetsku tranziciju i koji će osigurati smanjenje količine otpada i zagađenja zraka – izjavili su iz Zelene akcije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije