Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bandićev popust

Evo koliko će vas stajati jedna vožnja ZET-om

ZET (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
25.09.2013.
u 14:25

Dugo najavljivano pojeftinjenje potvrdio je gradonačelnik Milan Bandić na službenim stranicama Grada Zagreba

Iako je gradonačelnik Milan Bandić najavio sniženje cijena karata u javnom prijevozu, cijena karte na vrijednosnom pokazu, koja je ujedno i najniža, neće se promijeniti. 

Za nekoliko dana 

Naime, deset kuna stoji pojedinačna karta na vrijednosnom pokazu, a upravo na taj iznos snizit će se cijena karte kupljene na kiosku koja je dosad bila 12 kuna. Nešto bolje proći će građani koji kupuju dnevne karte. Kako je objavljeno na službenim stranicama Grada Zagreba, ova će karta pojeftiniti za deset kuna ili 25 posto. Tako će umjesto dosadašnjih 40 kuna koštati 30 kuna. Novi cjenik ZET-a trebao bi stupiti na snagu 1. listopada. 

O sniženju cijene mjesečnih i godišnjih pokaza, što bi građane potaknulo da više koriste javni prijevoz, doznajemo iz sindikata Holdinga, na sjednici Skupštine neće biti riječi, i to zato jer gradonačelnik ne treba dozvolu zastupnika za reguliranje cijena u javnom prijevozu. – Umjesto 40, dnevna će karta koštati 30, pojedinačna kupljena u vozilu stajat će 12 umjesto 15 kuna, a na kiosku deset umjesto 12 kuna – poručili su iz sindikata.

No one koji se švercaju, a prema podacima ZET- a to čini 40 posto putnika, čekaju kazne od 500 do 800 kuna iako je prije tjedan dana prijedlog bio da kazne budu veće, odnosno od 600 do 900 kuna. Putnik u prekršaju imat će priliku kaznu platiti odmah ili u roku od osam dana, i to upola cijene, što bi značilo 250 kuna. 

Kazne za švercere

Ako plati, neće se pokrenuti prekršajni postupak. U protivnom, dobit će na adresu prekršajni nalog s punim iznosom kazne, ali i tu može ostvariti popust i to ako u roku od osam dana plati 333 kune. Tko na to podnese prigovor i ne plati, prekršajni se postupak nastavlja te će morati platiti punu cijenu kazne.

>>'Što nas više bude kupovalo karte, to će cijena biti niža'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije