Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
D. Baričević:

'Što nas više bude kupovalo karte, to će cijena biti niža'

'30.06.2011. Ozaljska,  Zagreb - Dubravko Baricevic, direktor ZET-a . Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
24.09.2013.
u 11:09

Kazne za švercanje ipak bi mogle biti do 900 kuna, ako uhvaćeni bez karte ne plati odmah

Nove jeftinije cijene javnog gradskog prijevoza ZET-a stupit će na snagu 1. listopada. No, koliko će one točno iznositi, trebali bismo saznati za koji dan. Veliku konferenciju za medije koja će ovih dana biti sazvana, najvjerojatnije prije sjednice Gradske skupštine koja je zakazana u četvrtak, najavio je Dubravko Baričević, voditelj podružnice ZET-a, gostujući u emisiji Pod satom Radio Sljemena. 

O konkretnim cijenama nije htio govoriti, tek je potvrdio da "dolje" idu pojedinačna karta, vremenska karta (dvodnevna, tjedna...) i još neke kategorije.

– Pojeftinjenje će biti pilot-projekt. Ako se poluče željeni rezultati, ići ćemo dalje sa snižavanjem cijena do razumnih granica koje pokrivaju troškove poslovanja, kazao je Baričević pojašnjavajući:

– Ako svi, ili barem veliki dio, plaćamo naš prijevoz, to će definirati konačnu cijenu.

Što više ljudi bude kupovalo karte, to će cijena prijevoza biti niža, smatra on. 

Na pitanje da potvrdi ono što je prije kazao gradonačelnik Bandić, da će i cijena mjesečnog radničkog pokaza pasti sa 360 na 300 kuna, Baričević nije htio odgovoriti već je naveo kako ZET ima u planu daljnje snižavanje cijena pa ako pokaz ostaje jednako "skup", cijena bi mu mogla pasti u "drugom valu".

Nije ni za očekivati da bi od 1. listopada mogla pojeftiniti vrijednosna karta koja trenutačno iznosi 10 kuna za 90 minuta vožnje. 

Što se tiče najavljenog povećanja kazni za švercanje, Baričević je pojasnio kako bi se kazna za osobu uhvaćenu bez karte doista mogla popeti do 900 kuna ako Skupština usvoji prijedlog sindikata. 

>>Bandić stopirao: Nećemo povećavati kazne za švercanje!

– Ako vas uhvati kontrola, dobit ćete potvrdu o prekršaju. Nakon toga od Gradskog ureda stiže vam na adresu kazna koja je ista kao da ste napravili prekršaj u prometu, 500 ili 600 kuna. Bit ćete dužni platiti 50 posto. Nakon osam dana ide se u ovršni postupak. Uz sudske troškove to se penje do 900 kuna, pojasnio je Baričević uz apel na korisnike: 

– Neka ne bude ZET jedina usluga koju ne treba platiti. Samo plaćanjem ćemo moći sniziti cijene. Dodao je još kako se neće libiti dodatno snižavati cijene javnog prijevoza koji je, tvrdi, najjeftiniji i najefikasniji izbor za građane jer je ZET ovdje da bi pružio uslugu, a ne zbog zarade na građanima. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije