Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoren Zeleni sajam

Kušajte kumkvat i ulje kanabisa

Zeleni sajam u Kaptol centru (1)
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/11
13.09.2013.
u 20:34

U ponudi će do nedjelje na sajmu biti, osim već provjerenih eko proizvoda poput domaćeg meda, bučinog ulja, voća i povrća, vina i raznih sadnica, i sadnice japanskog javora, ulje kanabisa i melem od magarećeg mlijeka

Želite li kušati pepino ili kumkvat, egzotično voće za koje dosad niste ni čuli, a kamoli ga probali, morate biti u Centru Kaptol, gdje od danas traje Zeleni sajam, u organizaciji Zagrebačke banke i magazina Večernjeg lista Dom&Vrt, namijenjen ljubiteljima prirodnih proizvoda, organske proizvodnje i domaćih namirnica.

–Želja nam je bila okupiti proizvođače iz okolice Zagreba, koji proizvode prirodne namirnice, te predstaviti građanima bogatstvo ponude malih obiteljskih gospodarstava. Svakako nam je cilj potaknuti takvu vrstu proizvodnje i dalje je predstavljamo prema tržištu Europske unije - kaže Martina Strukić, urednica magazina Dom&Vrt.

U ponudi će do nedjelje na sajmu biti, osim već provjerenih eko proizvoda poput domaćeg meda, bučinog ulja, voća i povrća, vina i raznih sadnica, i sadnice japanskog javora, ulje kanabisa i melem od magarećeg mlijeka, koji će sigurno privući mnoge znatiželjnike.

–Litra smrznutog magarećega mlijeka košta 400, a svježeg 600 kuna. Najsličnije je majčinom mlijeku, sadrži velike količine vitamina C, a mogu ga piti i osobe koje ne podnose laktozu. Prezdravo je da ga se ne proizvodi- objašnjava Katarina Ciganović, vlasnica OPG-a.

Posjetitelji mogu sudjelovati i u radionicama, poput one o ljekovitom bilju Ivana Lesingera ili Uradi sam radionice Mirjane Mikulec. Za najmlađe će zadnji dan sajma u nedjelju također biti edukativne radionice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije