Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
školarine

Diplomante 20 dana na fakultetu stoji 2500 kuna

studenti
Davor Puklavec/Pixsell
21.09.2012.
u 19:06

Studenti koji budu imali od 30 do 54 boda svaki će bod plaćati od 120 do 160 kuna, a oni s manje od 30 bodova plaćat će punu školarinu

Studenti Građevinskog fakulteta u Zagrebu oko zgrade su potpisivali peticiju kako bi utjecali na novi način plaćanja školarina na Zagrebačkom sveučilištu. Naime, prema novim pravilima plaćanja školarina, donesenima na izvanrednoj sjednici Sveučilišta 11. rujna, oni studenti koji imaju od 30 do 54 boda plaćat će svaki bod od 120 do 160 kuna, a oni s manje od 30 bodova morat će platiti punu školarinu. Građevinski fakultet uložio je žalbu na odluku, no ona je odbijena, pa su studenti odlučili uzeti stvari u svoje ruke.

– Školarine su nam time povisili za 1300 kuna. Najgore je diplomantima, kojima je ostao samo diplomski, koji iznosi 18 ECTS bodova. Skratili su im rokove i odredili da moraju diplomirati do 27. rujna, umjesto do veljače, a tih dvadeset dana na fakultetu moraju platiti oko 2500 kuna – rekla je Anđela Zadro, predsjednica Studentskog zbora Građevine.

Bune se i studenti Ekonomskog fakulteta koji moraju ponovno plaćati kolegije u istoj akademskoj godini kako bi mogli upisati diplomski studij.

>>Studenti s najmanje 55 ECTS bodova ne plaćaju studij

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije