Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka Senata

Studenti s najmanje 55 ECTS bodova ne plaćaju studij

mladi
VL FOTO
20.09.2012.
u 19:39

Četiri fakulteta odgodila su primjenu Vladine odluke iz kolovoza, no pridržavat će se odredbe o bodovnom pragu

Svi studenti koji su u prethodnoj godini ostvarili najmanje 55 ECTS bodova oslobođeni su plaćanja studija, dok je za studente s invaliditetom taj bodovni prag najmanje 30 ECTS bodova. Nakon što je rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš priopćio tu odluku Senata, pojavile su se informacije da to ne vrijedi za studente četiriju fakulteta, i to Pravnog, Prirodoslovno-matematičkog, Edukacijsko rehabilitacijskog i Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije.

Baš ta četiri fakulteta odlučila su odgoditi Vladinu odluku iz kolovoza o primjeni novog modela plaćanja studija, i to do sljedeće studijske godine. No, iako su odgodili, sa Sveučilišta u Zagrebu poručuju kako će ti fakulteti poštovati odluku Vlade o bodovnom pragu i oslobađanju od plaćanja studija.

– Znači, studenti sa svih fakulteta u sklopu Sveučilišta u Zagrebu koji imaju najmanje 55 ili 30 ECTS bodova neće plaćati studij. A razlog što su se navedena četiri fakulteta odlučila na odgodu primjene Vladine odluke jest to što je, kažu, prekasno stigla – kažu nam iz odnosa s javnošću Sveučilišta u Zagrebu.

 

Komentara 9

AA
aabbcc
21:36 20.09.2012.

. Sve te skole i diplome, gdje para burgija mozete vezati macku za rep. _______________________________________________________

AA
aabbcc
21:43 20.09.2012.

20.09.2012. u 20:48h nekakav je napisao/la: po meni bi svi morali nešto plaćati. samo osnovna škola treba biti besplatna i obavezna. ________________ Samo Vjeronauk bi trebao biti obvezan i besplatan i kaj sirotinji triba drugi nauk..

Avatar nekakav
nekakav
20:48 20.09.2012.

po meni bi svi morali nešto plaćati. samo osnovna škola treba biti besplatna i obavezna. a sve ostalo prema želji i mogućnostima. nemojmo se zavaravati, ništa nećemo dobiti ako budemo imali 40% stanovništva visokoobrazovano. samo ćemo imati konobarice sa završenim fakultetom, šofere fakultetski obrazovane, a krajnji im je domet ispravno i točno popuniti formular, dostavnicu,... mi trebamo obrazovati radnike, jer danas to malo obrtnika muku muči sa sposobnim, kvalitetnim radnkom! nema ih! što očekivati od ljudi sa završenim ekonomskim fakultetom, u zemlji u kojoj je ekonomija na izdisaju? svi se školuju da se uguraju u tamo nekakvu državni službicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije