Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neophodna pomoć

Caritas poplavljenima i dalje dostavlja hranu

Čička Poljana poplave
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/4
27.02.2014.
u 13:08

Mještani Čičke Poljane i dalje imaju problema s poplavama, iako je vodostaj u padu, pa im Caritas ponovno donio namirnice. Donosimo i usporedni prikaz poplava u mjestu iz rujna 2010. i sadašnje

Mještani Čičke Poljane u okolici Velike Gorice ovogodišnju poplavu, tijekom koje su dva tjedna bili potpuno odsječeni od ostatka svijeta, u kućama kao otocima okruženima vodom i iscrpljeni od danonoćne bitke s nepogodom i bujajućim vodostajima, neće još dugo zaboraviti. Uostalom, još dobro pamte i lanjski potop, za Uskrs.

No, fotografije Pixsellova fotoreportera Željka Lukunića mogu ih lako vratiti i na kraj rujna 2010., kada je tamošnji kraj također pogodila velika poplava...

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Inače, Iako je vodostaj u Čičkoj Poljani počeo opadati, stanje u poplavama najugroženijem dijelu nepromijenjeno je – borba s vodom traje već 14 dana. Uz pomoć vojske i vatrogasaca koji su neprestano na terenu osigurava se dostava hrane jer je selo i dalje pod vodom, a prometnice neprohodne.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Ugroženom stanovništvu župe Vukovina i Novo Čiče jučer je i Caritas dostavio hranu čija je vrijednost 20 tisuća kuna. Uz Caritas od 19. do 25. veljače Stožer za civilnu zaštitu i spašavanje podijelio je ugroženim građanima 1057 paketa s osnovnim namirnicama.

>>Zagrebački Caritas u Čičku Poljanu donio hranu

>>Usporedba: Pogledajte kako je bilo u poplavi i kako je danas

Komentara 2

SO
Somelier
15:51 27.02.2014.

Nema nepogode pa bilo kakova je a da se ne uključi caritas sa svojom pomoči. Caritas djeluje u sklopu ili je dio Katoličke crkve i pomaže gdje god je ta pomoć potrebna. Prvi dođe a zadnji ode. O caritasu see preslabo piše i slabo ga se spominje. Kada treba "pljuvati" po katoličkoj crkvi onda se svi nadmeču. Toliko.

DJ
Djomlinjo
12:47 28.02.2014.

Hvala Caritasu na prikupljenoj pomoći, ali moram reagirati na ovaj članak. Aktivnosti Caritasa u ovom slučaju su se svele na organiziranje prikupljanja pomoći i pakiranje hrane te dostavu iste do stožera u Čičkoj Poljani i tu priča staje. U članku je navedeno da je Caritas podijelio preko 1000 paketa što nije točno jer sve i napominjem ponovno sve pakete koji su podijeljeni od početka poplave su razvozili i podijelili isključivo članovi DVD Čička Poljana i ostalih vatrogasnih društava koja su u tom trenutku bili dežurni u Čičkoj Poljani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije