Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poskupljenje

Cammeo diže cijenu na šest kuna po kilometru?

taxi cammeo (1)
Duško Marušić/Pixsell
09.05.2012.
u 10:00

Kada će se odobreni zahtjev za poskupljenje realizirati, ne zna se, no obećava jednake cijene vožnje

Taxi Cammeo predao je u ponedjeljak gradskom Uredu za promet zahtjev za povišenje cijene kilometra od 20 posto, a kako su iz istog ureda potvrdili, zaprimljeni zahtjev je i odobren.

– Tražili su dozvolu za povišenje cijena za svih 76 dozvola koliko ih imaju u gradu. Šest kuna je, prema odluci Gradske skupštine, maksimalna cijena kilometra i mi smo im odobrili zahtjev da naplaćuju tu cijenu po kilometru. Umjesto pet kuna, koliko im je do sada stajao kilometar vožnje, sada će naplaćivati šest kuna – kazao je Mijo Bezer iz Gradskog ureda za izgradnju grada i promet.

Iz Taxi Cammea pak poručuju da njihov zahtjev još uvijek ništa ne znači za korisnike.

– Možemo samo obećati građanima koji koriste naše usluge da će se i dalje voziti po jednakim cijenama. Zahtjev je predan, no on ne znači ništa – komentirao je glasnogovornik Cammea Miroslav Hoffman.

Ponuda Cammea da zajednički povise cijene, prema riječima šefa Radio taxi Zagreba, Željka Petkovića, stigla je i njima.

– Pitali su nas jesmo li i mi za povišenje cijena, što smo odbili jer smo unutar našeg udruženja boljom organizacijom našli prostora pa su nam sadašnje cijene, iako dosta niske, još uvijek podnošljive – kazao je Petković.

Usluge Taxi Cammea i dalje ostaju najpovoljnije u gradu zbog starta od 15 kuna u koji je uključena cijena i prva dva kilometra vožnje. Start je u udruženju Radio taxi Zagreb jeftiniji, 9,90 kuna, ali nisu uključeni besplatni kilometri. No, kod “starih” taksista cijena kilometra sada je najniža i stoji 4,90 kuna.

Komentara 8

KN
knezevic3d
15:03 09.05.2012.

Zagrebacki taxi ne treba uci u nikakve dogovore sa kalimerom jer ni oni njih nisu pitali kad su dolazili na trziste trebaju ostati sa istim cijenama dok kalimero ne propadne a nece jos dugo nadamo se....iako je cijena od sest kuna po kilometru realna.........sad se vidi da je oryx govorio istinu

DM
David Mihalic
15:42 09.05.2012.

Ooohh „cammeo“ naš dragi, pa zašto nam to činiš? Naš jedini servisu građana; zar nas ostavljaš ???

CH
chemica
12:40 09.05.2012.

Ma vidi ti mafije. Oni jadni ne znaju da je ovakvo dogovaranje cijena među konkurencijom PROTUZAKONITO. Prvo su ušli s dampinškim cijenama na tržište, a sada kada treba nešto i zaraditi, cijene idu gore. Razjurili su dobar dio konkurencije, a s ostatkom se pokušavaju dogovoriti oko zajedničkog poskupljenja. Svašta ima na tom brdovitom Balkanu. Nego, vidim da je Bezer još uvijek na slobodi, usprkos prijavama da je za plave koverte dijelio koncesije Cameu. Čini se da i njega misle istraživati ko i Bandića, idućih deset godina. Čekaju da sam ode u penziju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije