Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI POMOĆNICI

Bivšem špijunu, tajniku i još 4 prijatelja posao u Holdingu

Slobodan Ljubičić,portal
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
11.09.2013.
u 08:29

Uz Derka i Subotića posao su dobili i Kopčić, Balenović, Dodig i A. Stojić Deban

“Svih 226 zaposlenika direkcije Zagrebačkog holdinga koji su primljeni na ‘halo’ dobit će ‘nogicu’. Sukladno proceduri i zakonu, dobit će otkaz!”, grmio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić 23. kolovoza najavljujući “novu pravednost” u svom drugom mandatu apsolutnog gazde u Zagrebačkom holdingu.

Šefici kabineta dvostruko

Na ispunjenje tog obećanja morat ćemo pričekati, a u međuvremenu nam ne preostaje ništa doli zbrajati nove ljude koji su po istom tom “halo-sistemu” zaposleni u Holdingu nakon što je u lipnju za predsjednika uprave imenovan Bandićev intimus Slobodan Ljubičić. U direkciji Holdinga, i to na mjestima pomoćnika uprave čija je plaća 25.956 kuna bruto (između 16 i 17 tisuća neto), zaposleni su Željko Kopčić, Ante Dodig i Dubravko Derk. Zanimljivo, Kopčić je u Holding došao sa svojim prijateljem iz Hanfe (Agencija za nadzor financijskih usluga) Antom Samodolom kojeg je Bandić nedavno postavio u upravu.

Pomoćnik šefa uprave za sigurnosna pitanja postao je Dubravko Derk, bivši načelnik PU karlovačke i agent Sigurnosno-obavještajne agencije. Budući da u Holdingu postoji Služba za sigurnost s direktorom Joškom Morićem, bivšim pomoćnikom ministra unutarnjih poslova i nekoć glasnim DC-ovcem kojeg je gradonačelnik Milan Bandić svojedobno utišao zbrinjavanjem u Holdingu, novog-starog šefa uprave Holdinga Slobodana Ljubičića pitali smo zbog čega je, uz Morića, uopće angažirao Derka.

– I Dubravko Derk, i Željko Kopčić i Ante Dodig izvrsni su stručnjaci koji će meni i novoj upravi pomoći u radu. Radi se o tri nova čovjeka u direkciji Holdinga na koja, smatram, imam pravo – objasnio nam je Ljubičić. Odbacio je priče da je Derk zapravo Bandićev čovjek.

– Sva su trojica moj osobni izbor – ustvrdio je Ljubičić. Novi vladari Zagrebačkog holdinga pobrinuli su se i za Dejana Subotića (SDP), bivšeg tajnika Gradske skupštine bliskog šefu zagrebačkog SDP-a Davoru Bernardiću, zaposlivši ga u Službi za upravljanje imovinom.

– Niti je moja pozicija upravljačka niti sam došao po političkoj liniji. I u Gradskoj skupštini i u Holdingu, kao pravnik po struci, radim administrativne poslove – rekao nam je Subotić. Ljubičićevu povratku u Holding mora se radovati i Ana Stojić Deban, čija se plaća u Holdingu udvostručila jer je postala šefica kabineta predsjednika uprave, a plaća joj je, navodno, oko 16.000 kuna. U Holdingu je zaposlen i Ljubinko Balenović, suprug poznate hrvatske “zviždačice” Vesne Balenović, koja je oštro osudila zle jezike koji tvrde da je time gradonačelnik želi “ušutkati”.

>> Šefica financija iz Holdinga preuzima gospodarstvo Grada

Spremna uhititi Bandića

– Ako treba, ja bih Bandića bila spremna uhititi. Nitko mene neće ušutkati i nitko me nikad nije kupio. Pa ja sam odbila Bandića kad mi je nudio mjesto savjetnice gradonačelnika – rekla nam je Vesna Balenović.

Samo za plaće šestero nabrojenih Zagrebački holding godišnje će izdvajati oko 1,6 milijuna kuna.

>> Njih 280 htjelo bi posao u Holdingu, Tolić 'sretnik' u ZET-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije