Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jeftinije

Bandić najavio: Od sutra karte javnog prijevoza 10 kuna

Redovi za karte ZET-a, portal (1)
Marko Lukunic/PIXSELL
30.09.2013.
u 12:44

Od sutra će cijene pojedinačnih karata za zagrebački javni prijevoz iznositi deset kuna, bez obzira na to gdje će biti kupljene, a dnevna karta jeftinija je za deset kuna te od sutra stoji 30.

Od sutra će se moći kupovati jeftinije pojedinačne karte za zagrebački javni prijevoz, a cijena karte, bez obzira na to gdje je kupljena, izvan vozila ili u vozilu, iznosit će 10 kuna, najavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za medije koju je održao u 12 sati, a uživo ju je prenosio naš Leteći reporter

Cijena dnevne karte jeftinija je za 10 kuna pa umjesto dosadašnjih 40, od sutra stoji 30 kuna. Jeftinija je i vožnja uspinjačom – umjesto dosadašnje cijene od pet kuna, građani će plaćati 4 kune. Trodnevna karta je bila 100 kuna, a sada će biti 70 kuna. Za tjednu kartu građani su morali izdvojiti 200 kuna, a od sutra će plaćati 50 kuna manje, odnosno 150 kuna. Mijenja se i cijena "hitne vožnje". Još danas ona iznosi 40 kuna, a od sutra cijena je 20 kuna.

Gradonačelnik Bandić najavio je da od 7. listopada parkiralište kod Paromlina ulazi u sustav naplate, a cijena parkirne karte od 6,00 do 18,00 sati bit će 10,00 kuna, te od 18,00 do 6,00 sati ujutro iznosit će 5,00 kuna. U daljnje uvođenje zona naplate ili izmjene pravilnika, naglasio je, nećemo ići bez konzultacija s vijećima gradskim četvrti i mjesnih odbora.

Cijene mjesečnih i godišnjih karata ne mijenjaju se  

– Uvažavajući socijalnu politiku grada dobili smo korekcije cijena javnog prijevoza. To je pilot-projekt, ovo je prvi put da se spušta cijena karata javnog prijevoza. Čak 10 milijuna kuna razlike od pojeftinjenja karata moramo namaknuti drugim kanalima, rekao je direktor ZET-a Dubravko Baričević. Istaknuo je i da se još uvijek razmatra usluga Mprijevoz, no naglasio je da se moraju ispitati sve mogućnosti kako bi se spriječila bilo kakva malverzacija oko kupnje karata tom uslugom.

Istaknuto je i da će se kućni ljubimci moći po novome prevoziti bez vremenskog ograničenja, ali po propisanim pravilima koji će se strogo kontrolirati, istaknuto  je. Psi do visine od 30 centimetara uz svog vlasnika neće trebati plaćati kartu, dok će za veće pse vlasnici morati kupiti kartu za prijevoz javnim gradskim prijevozom. Ova odluka trebala bi stupiti na snagu za nekoliko dana.

Na pitanje da komentira slučaj Zagrepčanke, koja se "daje" za 20 milijuna eura manje, Bandić je odgovorio da to nije tema ove konferencije.

– Vučem poteze i kao čovjek i kao gradonačelnik. Danas je tema uvođenja naplate kod Paromlina, koju nismo mogli uvesti zadnje tri godine. U roku od mjesec dana dobit ćete odgovor na to pitanje. Ja vam ne mogu sad pomoći. Nije cilj Grada profit, a još manje ekstra profit. Zadaća je gradonačelnika da zagrebački Holding pruži građanima usluge koje će biti kvalitetne, a koje će građani što manje platiti. To je moja zadaća. I da građani što manje osjete poskupljenja, ponovio je.

>>Za švercanje 250 kuna na licu mjesta, 330 kn u roku od 8 dana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije