Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zamjena brojeva

Bandić na ljestvama: Sad bi svi htjeli da padnem

bandić na ljestvama (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
27.06.2013.
u 13:48

Zamjena kućnih brojeva počela je danas, a građane će to stajati 48 kuna jer je Grad odlučio sufinancirati zamjenu

Polako se penjući ljestvama, a pritom komentirajući "sada bi sigurno svi htjeli da padnem", gradonačelnik Milan Bandić otkrio je novu pločicu s kućnim brojem u Mesničkoj ulici. Time je i službeno počeo Projekt novog sustava označavanja imena ulica i trgova u Zagrebu.

– Riješit ćemo sve pločice u gradu, a nakon toga idemo u rješavanje fasada u svim ulicama i borbu s grafitima. Obnavljat ćemo ulicu po ulicu, a onima koji to ne budu htjeli, sjest ćemo na imovinu – poručio je gradonačelnik.

Inače, u prvoj fazi označavanja ulica s novim pločicama kućnih brojeva zamijenit će se 16.800 pločica u u gradskim četvrtima Donji i Gornji grad, Medveščak, Trnje i Trešnjevka – sjever. Investicija je to za prvu fazu od 1,8 milijuna kuna.

U sljedeće četiri godine izmijenit će se pločice u cijelom gradu, ukupno 160 tisuća. Građani će svoj kućni broj platiti 48 kuna, što je manje od planiranih sto kuna. Nižu cijenu po kućnom broju Grad je postigao na javnom natječaju jer ju je tvrtka Pismorad zbog velikog broja pločica dodatno snizila.

Nešto višu cijenu, 153 kune po kućnom broju, platit će vlasnici kuća na Gornjem gradu koji će dobiti drukčije pločice. Umjesto plavih, bijelo-crvene, kakve su i bile tijekom duge povijesti.

>>Za novi kućni broj građani će morati platiti 48 kuna

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije